ugrás a tartalomhoz

Miért regisztráld át a domainedet?

Kezeld az összes domainedet egy helyen. Spórolj időt, növeld hatékonyságodat.

Ingyenes

Domain átregisztrálás díja: 0 Ft!
Ingyenes domain átregisztrálást adunk amennyiben a domain életéhez adsz még egy évet.

Kiesésmentes

Domained költözése kiesés nélkül.
Te irányítod a folyamatot nálunk. Teljes kontroll domained DNS-e fellett végig, a költözés alatt.

Biztonságos

Domained biztonságára kiemelten figyelünk.
Kétlépcsős azonosítással erősítsd a fiókod biztonságát. DNSSEC-el pedig a domainedet védheted.

Támogatunk

Kedves, türelmes és szakértő segítség.
Két évtizednyi tapasztalattal pontosan tudjuk hogyan segítsünk jól. Fordulj hozzánk bátran!

Indítom az átregisztrálást

.HU domain átregisztrálás lépései

Jó tudni!

A .HU domaineknél az előző regisztrátor felé nem kell jelezned semmit. Mindent mi intézünk.

.EU, .COM és további nemzetközi
domain átregisztrálás lépései

Gyakran ismételt kérdések

Mi a domain átregisztrálás?

A domain átregisztrálás regisztrátor váltást jelent. Ilyenkor a domain használati jogának a fenntartását egy új regisztrátorra, esetünkben a domdom.hu -ra bízod. Minden látszat ellenére a domain regisztrátorok eltérő színvonalú szolgáltatást nyújtanak, ezért éri meg leginkább átregisztrálni a domaint. Bizalmat olyan regisztrátornak érdemes adnod akiről tudod, hogy kiemelkedő szakértelemmel és tapasztalattal bír, segítőkész és kedvező az árképzése.

Mennyi ideig tart egy domain átregisztrálása a domdom.hu -hoz?

Az átregisztrációs folyamat ideje változó, és több tényezőtől függ, vannak végződések, ahol mindössze néhány másodperc és van, ahol akár 5 napig is eltarthat.

 • A .hu domainek esetén, ha okiratos a domain típusa, akkor a feltöltött dokumentumokat a központi nyilvántartó általában 1-2 órán belül ellenőrzi. Ha mindent rendben találtak, akkor utána már meg is történt az átkérés. Ha hiánypótlást kérnek, akkor sincs semmi gond! Mindössze akkor azzal kell számolni, hogy néhány órával még hosszabb lesz a folyamat, míg a hiánypótlás megtörténik és az új dokumentumokat is leellenőrzik.
  Figyelj arra, hogy minden adatot helyesen és pontosan adj meg!
 • Az email vagy telefon megerősítéses .hu domainek esetén gyorsabb a folyamat, ott a kiküldött levelekben lévő linken kell jóváhagyni az átkérést. Ez pár perc alatt lezajlik. Fontos, hogy nézzétek meg a SPAM mappát is, mert előfordulhat, hogy a kiküldött levél oda érkezik!
 • A leggyorsabban a .eu -s domainek átkérése zajlik le. Helyes EPP kód megadása esetén pár másodperc múlva már az új regisztrátor kezelésében lesz a domain.
 • A .COM, .NET és további nemzetközi végződések esetén legfeljebb 5 napig tart amíg az előző regisztrátor elengedi a domaint.

Valóban ingyenes a domdom.hu -nál a domain átregisztrálás?

Igen, függetlenül attól, hogy miért regisztrálod át hozzánk a domainedet, az átregisztrálásért semmilyen díjat nem számolunk fel. Amiért fizetned kell az a domain meghosszabbítása egy évvel. A domainedet mindenképp megújítanád, tehát ezzel csak nyersz. A fennálló időtartam sem fog elveszni, hanem hozzáadódik.

Továbbá, minden nálunk regisztrált illetve hozzánk átregisztrált domainhez járnak az ingyenes domain szolgáltatások!

Hogyan tudom átregisztrálni a .HU domainemet a domdom.hu -hoz?

Mivel akkreditált regisztrátorok vagyunk, a .HU domainek esetén mindent nálunk intézhetsz. Az előző regisztrátor fele nem kell tenned semmit. Egyszerűen indítsd el a domain átregisztrálás folyamatát nálunk és lépésről lépésre végigvezetünk a folyamaton. Ne aggódj, nem tudsz hibázni!

Hogyan tudom a nemzetközi domainemet átregisztrálni?

Kövesd ezt az egyszerű feladatlistát:

 • Előző regisztrátorodnál old fel a domain zárolását: UNLOCK
 • Ugyanott kérd le az AUTH kódot (szinonímái: auth id, auth info, epp kód)
 • Add meg a domdom.hu -n az adatokat amiket a rendszerünk bekér
 • Vidd végig a rendelést.

Ezt követően automatikusan elindul az átregisztrálás.

Mire kell még figyelni átregisztráció elindítása előtt?

Előfordulhat olyan eset, amikor nem lehetséges a domain átregisztrálás:

 • A .hu domainek esetében, domain regisztráció kezdetén, amíg a domain típusa "Bejegyzett feltételes használat", addig az átregisztráció nem lehetséges. Az átregisztráció csak azután indítható el, hogy a delegálás befejeződött (8. nap).
 • A nemzetközi domainek esetében a szabályok szigorúbbak. Regisztráció után 60 napig nem lehet indítani regisztrátorváltást. Ezenkívül az átregisztráció után is van egy hasonló 60 napos zárolási időszak. Továbbá tulajdonosváltás esetén a regisztrátor lehetőséget kap arra, hogy 60 napos zárolási időszakot alkalmazzon, de ettől el lehet térni.
 • A .hu domainek esetén egy lejárt domaint is át lehet regisztrálni. Ezzel szemben a nemzetközi végződések esetén lejárt domaint nem lehet átregisztrálni. Átregisztráció előtt meg kell újítani az előző regisztrátornál a domaint!

Mit tegyek, hogy ne legyen kiesés a domain működésében?

Ha minden szükséges lépést betartottál és elindult az átregisztrálás, akkor lehetőséged van a domain DNS-ét előre beállítani a domdom.hu névszerverein. Minden szükséges DNS rekordot állíts be. Így éred el azt, hogy egyáltalán nem fogja érinteni a domain költözése a működését. Átregisztráláskor változatlanul, ugyanazokkal a DNS paraméterekkel tud működni a domained.