ugrás a tartalomhoz

Szolgáltatásaink az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató elfogadásával és betartásával vehetőek igénybe amit innen lehet letölteni PDF formátumban:

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató

Az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató könnyebb átláthatóságáért vázlatosan megjelölünk néhány főbb pontot. Ez a vázlat csak a megértést hivatott segíteni, nem helyettesíti az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató teljes terjedelmében való elolvasását, megértését és elfogadását.

A tájékoztató célja és hatálya

  • A tájékoztatóban a honlapunkon megadott személyes adataid kezeléséről és a személyes adataiddal kapcsolatos jogaidról tájékoztatunk.
  • A szerződéses kötelezettségeink vagy a jogos érdek képeznek például egyértelmű jogalapot ahhoz, hogy a személyes adatokat kezeljük. Ilyen kötelezettségünk az is amikor egy domain regisztráció kapcsán a domain tulajdonosának adatait továbbítanunk kell az adott domain végződés központi nyilvántartójához.

Az adatkezelés célja és jogalapja

  • A tájékoztatóban felsoroljuk, hogy milyen céllal kezelünk személyes adatokat. Például olyan nyilvánvaló esetekről van itt szó amikor értesítenünk kell valamiről a megrendelt szolgáltatásaiddal kapcsolatban vagy akár támogatási kéréseidnek teszünk eleget.

Milyen adatokat kezelünk?

  • A tájékoztatóban részletesen megjelöljük, hogy milyen adatokat kérünk be ahhoz, hogy a szolgáltatásainkat teljesíteni tudjuk. Például a domain regisztráció létrejöttéhez elengedhetetlen a tulajdonos és a kapcsolattartók adatainak bekérése. De ugyanúgy elengedhetetlen az is, hogy megadj egy működő email címet ahhoz, hogy felhasználói fiókot hozhass létre nálunk és értesíteni is tudjunk bármikor a szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Hogyan kezeljük az adatokat, mit teszünk az adatok biztonságáért?

  • Folyamatosan törekszünk arra, hogy csak a minimálisan szükséges adatokat kérjük be és használjuk fel. Természetesen mi sem szeretjük ha az adatainkat feleslegesen kérik el és hanyagul kezelik.
  • Ahogyan azt eddig is megtettük, ezentúl is a mindent megteszünk amit tudunk az adatok biztonsága érdekében. Ezt úgy műszaki megoldásokkal, mint szervezeti intézkedésekkel is szabályozzuk.

A jogaid megismerését fontosnak tartjuk

  • Részletesen tájékoztatunk a személyes adataid kezelésével kapcsolatos jogaidról, amit a GDPR határoz meg. Ezekről van szó: tájékoztatáshoz való jog, az adatok helyesbítéséhez, módosításához való jog, az adatok törléséhez ("elfelejtéshez") való jog, az adatok felhasználásának korlátozásához való jog, adathordozáshoz való jog, tiltakozáshoz való jog.
  • Tájékoztatunk arról is, hogy hogyan és hová fordulhatsz jogorvoslatért.