ugrás a tartalomhoz
Új .hu regisztráció 1 évre:1 790 Ft 3 000 Ft Bruttó: 2 273 FtBruttó:
2 273 Ft
Hosszabbítás 1 évre:1 790 Ft 3 000 Ft Bruttó: 2 273 FtBruttó:
2 273 Ft
.hu domain átregisztrálása:0 Ft 3 000 FtBruttó: 0 FtBruttó:
0 Ft
Átregisztráláskor 1 év hosszabbítás szükséges:Igen
Tulajdonosváltás:1 790 Ft
Regisztráció lehetséges időtartama:1 - 10 év
Megújítható:10 évre
Törlés előtti parkolásból való visszavétel díja (RGP):1 790 Ft
Minimum karakterek száma:2
Maximum karakterek száma:63
Új .hu domain foglalás időtartama: azonnali
AUTH kód szükséges az átregisztráláshoz:nem
A végződés támogatja a zárolást (LOCK):nem
Speciális karakterek (IDN) lehetségesek a domain névben:igen
Lejárat után még hosszabbítható:30 napig

.HU domain tudnivalói

Ki regisztrálhat .hu domaint?

Idézet a .hu domainregisztrációs szabályzatából:

"1.1.1 Közvetlenül a .hu közdomain alá történő delegálás domain-igénylője lehet
a) az Európai Unió, az Európa Tanács, az EGT vagy az EFTA tagállamainak, továbbá Magyarországgal szomszédos határral rendelkező ország állampolgára, vagy ezen államok hatósága által kiállított személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal rendelkező természetes személy, vagy
b) magyarországi letelepedési engedéllyel rendelkező természetes személy, vagy
c) az Európai Unió, az Európa Tanács, az EGT vagy az EFTA tagállamainak, vagy Magyarországgal szomszédos határral rendelkező ország területén:
i) jogszabály útján létrehozott,
ii) hatóság vagy bíróság által nyilvántartásba vett, vagy bejegyzett, vagy
iii) erre irányuló kérelmét az illetékes hatóságnál vagy bíróságnál előterjesztő, és működését jogszabály alapján a nyilvántartásba vétele vagy bejegyzése előtt jogszerűen megkezdő jogi személy.
d) továbbá a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál lajstromozott vagy a Magyarország területére is kiterjedő oltalommal rendelkező védjegy jogosultja."

Ez a megkötés nem vonatkozik a második szintű közdomainekre! Például .co.hu, .info.hu, .org.hu stb. Ezek alá bárki kérelmezhet domain regisztrációt.

Fontos! A .hu regisztrációs szabályzata szerint:

"12.4 Az adminisztratív kapcsolattartónak rendelkeznie kell működő e-mail címmel és magyarországi postacímmel, valamint képesnek kell lennie magyar nyelvű kommunikációra."

Hol ellenőrizhetem egy .hu domain foglaltságát?

Legegyszerűbben a domain ellenőrzés - részletes keresés menüpont alatt. Mivel a Domdom.hu hivatalos regisztrátor, ezért a .hu domain esetében pontos találatokat szolgáltat. A szabályzat értelmében azonban ajánljuk a domain.hu foglaltság ellenőrzőjét is használni.

Hol találom a védjegyadatbázisokat?

A magyarországi védjegyeket itt: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
Az EU-s védjegyeket itt: EUIPO.
Bővített nemzetközi védjegy kereső itt: TMviev

Hogyan regisztrálhatok személynevet, cégnevet, védjegyet, művésznevet vagy egyéb védett nevet?

Korábban a .hu domainek központi nyilvántartója kiemelten figyelt a személynevek, művésznevek, cégek, alapítványok és egyéb szervezetek neveinek igénylésére. Vizsgálta a domain név igénylésének jogosultságát, ezzel védve a jogi és természetes személyeknek a domain használatához fűződő jogait, érdekeit. Ez az ellenőrzés megszűnt, tehát a központi nyilvántartó az igénylést nem ellenőrzi a magánérdek védelme szempontjából, de a domain regisztrációs szabályzat szerint a domain-igénylő a lehető legnagyobb gondossággal tartozik eljárni abban a tekintetben, hogy az általa választott domain név, annak igénylése, illetve annak használata más személy vagy szervezet jogait ne sértse. Így az igénylések ellen továbbra is panasszal élhet akinek a domain igénylése valamilyen módon sérti a jogos érdekeit.

Felmondásban van a domainem. Hogyan vehető vissza?

Amennyiben nálunk nem újítottad meg fordulónapig, úgy lejáratkor automatikusan felmondásba került. A felmondás ideje 45 napig tart. Ez alatt a normál megújítással vehető vissza.

Ha másik regisztrátornál került felmondásra és át szeretnéd regisztrálni hozzánk, a felmondás 45 napja alatt ezt is a normál átregisztrálás folyamatával teheted meg. Ilyenkor az átregisztrálás díját is rendezned kell.

Törlés előtti parkolásban van a domainem. Hogyan vehető vissza?

Amennyiben nem újítottad meg a felmondás 45 napja alatt sem, úgy törlés előtti parkolásba került. Ebben az állapotban 60 napig lesz, utána törlik és szabaddá válik a domain.
Tehát összesen 105 nap után (felmondás 45 napja + törlés előtti parkolás 60 napja) kerül végleges törlésre.

A törlés előtti parkolásból új regisztrációként lehet visszavenni a domaint. Ha tehát nálunk van a domain, akkor új domain regisztráció díját kell fizetni.

Ha átregisztrálással kéred a visszavételét törlés előtti parkolásból, akkor az új domain regisztráció mellett átregisztrálás is történik. Így ilyenkor mindkettőt rendezni kell.

Hol találom a .hu domain nyivántartóját?

A .hu domain nyilvántartója az ISZT Nonprofit Kft., a honlapja a domain.hu, ahol megtalálható az érvényben levő hivatalos .hu domain regisztrációs szabályzat is.

Mennyi időbe telik egy új .hu regisztráció?

Amennyiben az igénylésed minden feltételt teljesített (adatok rendben, megrendelés kifizetése számlánkon jóváírva, igénylőlap és egyéb szükséges dokumentumok benyújtva) indítjuk a regisztrációt.

Miután benyújtottuk, a központi nyilvántartó elbírálja az igénylést. Ha jóváhagyta, akkor "Bejegyzett feltételes használat" állapotba kerül és megjelenik a 8 napos meghirdetési listán. A domain ekkor már műszakilag használható, jogilag azonban még nem került delegálásra. Ha 8 napon belül senki nem jelez panaszt, akkor a delegálás megtörténik, azaz bejegyzik.

Ha a központi nyilvántartó hiányosnak ítéli az igénylést, lehetőség van hiánypótlásra. Hiánypótlás általában írásos dokumentum benyújtásával történik. Ezt követően ismét elbírálásra kerül az igénylés, és ha elfogadásra került a hiánypótlást követően, akkor "Bejegyzett feltételes használat" állapotba kerül, majd fenti bekezdésben leírtak szerinti delegálásra.

Milyen technikai előfeltételei vannak a .hu domainnek?

A domain használati (ún. tulajdonosi) jogát technikai előfeltételek nélkül bejegyzi a Nyilvántartó. A domain használatba vételének vannak technikai előfeltételei. A tényleges zónába kerüléskor (DNS rendszerbe kerüléskor), illetve minden későbbi nyilvántartói szintű módosításkor (átregisztrálás, tulajdonosváltás, névszerver módosítás stb.) a következő technikai feltételeknek kötelezően és előzetesen teljesülniük kell:

 1. Minden domainhez kell tartozzon legalább 2 DNS kiszolgáló (névszerverek, NS1 és NS2), amelyeknek különböző álhálózatokon kell lenniük.

A regisztrálhatóság technikai megfelelése itt ellenőrizhető:
http://domain.hu/domain/regcheck

A domdom.hu -tól eltérő, saját vagy más névszerverek használatakor ezeket előzetesen létre kell hozni az adott szerveren.

Természetesen a névszervereket ingyenesen biztosítjuk számodra minden nálunk regisztrált vagy ide átregisztrált domain esetében ha a mi névszervereink használatát választod.

Mi a .hu domain regisztráció menete?

1. Domain ellenőrzés.

A regisztrálni kívánt domain név foglaltságának ellenőrzése Domain ellenőrző segítségével.

2. Adatok megadása.

Ehhez bejelentkezés illetve felhasználói fiók szükséges.

Amennyiben ellenőrzéskor szabad a kívánt domain úgy a találati listában be kell jelölni és kiválasztani, hogy hány évre szóljon a regisztráció. Majd a "Bejelöltek regisztrálása →" gombra kattintva indítani a regisztrációt.

Milyen adatokat kell megadnod?

 1. Névszerverek: legalább 2 névszerver szükséges.
 2. Domain-használó adatai: ez az ún. tulajdonos személy.
 3. Adminisztratív kapcsolattartó: aki a domain ügyeit intézi.
  Fontos tudni, hogy kötelezően Magyarországi postázási címmel kell rendelkeznie az adminisztratív kapcsolattartónak!

Ezt követően kétféleképpen nyújtható be az új .hu igénylés:

1. Elektronikus igénylés

Az elektronikus igénylés az alapértelmezett domdom.hu -n. Ez lehet email megerősítéses (ún. 1 faktoros) vagy email + telefonszám megerősítéses (ún. 2 faktoros).

A domain adatlapjának lezárásakor (névszerverek, tulajdonos megadása), fizethetővé válik az igénylésed. A sikeres fizetést követően (bankkártyás fizetésnél ez azonnali, az egyéb fizetési módoknál a bankszámlánkon való jóváírást követően), a domain lefoglalásra kerül.

A lefoglalás után a Nyilvántartó megerősítést kérő emailt küld az igénylő email címére. Ez az email a confirmation@domain.hu email címről fog érkezni. Ha nem érkezik meg, akkor ajánlott a Spam / Levélszemét mappára is ránézni, majd ha ott sincs, akkor kérni egy újabb email kiküldést a felhasználói fiókból, az Új domain regisztráció menüpontban. A domain típusától függően szükség lehet az email megerősítése utána a telefonszám megerősítésére is. Ehhez második lépésben a Nyilvántartó SMS kódot küld a megadott telefonszámra, vagy hangbemondással is kérhető a megerősítő kód.

2. Okirat alapú igénylés

Az okiratos igénylés első lépéseként használható egy ún. captcha alapú megerősítés is, feltéve, hogy nem akarunk dokumentumokat beküldeni. A továbbiakban azonban dokumentumok segítségével lehet az okiratos típusú domaineken bármilyen módosítást kérelmezni.

Okiratos domain típus esetén, szükséges saját kézzel vagy digitálisan (legalább fokozott biztonságú tanúsítvánnyal) aláírt dokumentumok benyújtására. A következő dokumentumokat kell benyújtani:

 1. Aláírt igénylőlap. Az fent leírt szükséges adatok megadása után automatikusan kigeneráljuk neked PDF-ben. Már csak le kell tölteni, aláírni és visszajuttatni hozzánk. Az igénylőlapot a domain adatlapjáról tudod letölteni.
 2. Adatok hitelességének igazolása.
  1. Magányszemély igénylő esetén igazolni kell a személyes adatok hitelességét. Erre egy formanyomtatványt kell kitölteni és visszajuttatni hozzánk amit a letölthető dokumentumok között, "Nyilatkozat személyi adatok hitelességéről" néven találsz meg.
  2. Szervezet esetén a működést hitelesen igazoló okirat másolata szükséges. Pl. cég esetén cégbírósági végzés vagy cégkivonat kell feltéve, hogy 2 hónapnál nem régebbi.
  3. Szervezet esetén továbbá aláírás minta (vagy aláírási címpéldány) másolata az igénylőlap aláírójától.

További dokumentumokra is szükség lehet. Például Igénylőváltáskor (ún. tulajdonosváltás) szükség van "Lemondó nyilatkozatra". Amennyiben szervezet az egyik vagy mindkét fél (pl. cég nevén volt vagy lesz a domain) úgy aláírás mintára (aláírási címpéldányra) is szükség van.

A dokumentumokat beküldheted fájlfeltöltéssel a domain adatlapján, az Új domain regisztráció menüpontban.

Itt nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy szolgáltatásaink használatához kötelezően elfogadott ÁSZF értelmében is az igénylőlap és a további szükséges dokumentumok benyújtásának teljes felelőssége az igénylőé. A szolgáltatás használata pedig ráutaló magatartással szerződéses erejűvé válik.

3. Megrendelés és fizetési mód kiválasztása.

Az adatok megadása után meg kell rendelned a domaint. Egyszerre több domain is lehet egy rendelésben. A rendelés a fizetési mód kiválasztásával zárul.

A kifizetés megtörténte, azaz az összeg bankszámlánkon való jóváírása kötelező előfeltétel. A regisztrációt csak akkor indítjuk ha a kifizetésről bankunk értesített.

Fontos! Ajánljuk, hogy válaszd a bankkártyás fizetést. Ez a módja a leggyorsabb domain ügyintézésnek. Átutaláskor meg kell várnunk a számlánkon való jóváírást ami napokba is telhet. Ez alatt pedig előfordulhat, hogy másvalakinek jegyzik be a kívánt domaint.

4. Regisztráció indítása.

Amennyiben az előző pontok teljesültek indítjuk a regisztrációt.

Hogyan tudom átregisztrálni a .hu domainemet?

A domain átregisztrációt bejelentkezés után a Domain átregisztrálás menüpont alatt kell kezdeményezned. Okiratos típusú domaineknél az adatok felvitele után a rendszerünk automatikusan kigenerálja PDF-ben a szükséges igénylőlapot és jelzi a további csatolandó dokumentációt is. A megrendelést és fizetést is a dokumentumok benyújtásával együtt rendezni kell előzetesen.

A hozzánk áthozott domaineknél is ugyanúgy használhatóak az ingyenes szolgáltatásaink!

Mennyi időbe telik egy .hu átregisztrálása?

Általában 1 munkanap alatt lezajlik ha a dokumentumok rendben vannak és a díj jóváírásra került számlánkon.

Mi lesz a .hu domainem átregisztráció utáni új lejárati ideje?

Delegált vagy felmondott (névzónából törölt) állapotban lévő .hu domain átregisztrációjakor a domaint egy évvel megújítjuk, vagyis a központi nyilvántartó adatbázisában szereplő fordulónaphoz hozzáadunk egy évet.

Mi szükséges a .hu domain tulajdonosváltáshoz?

Megerősítéses (ún. faktoros) típusú domainek esetében a régi és új tulajdonosok adatainak e-mailben, illetve kétfaktoros domain esetén SMS kóddal is történő megerősítése után lehetséges a tulajdonosváltás.

Okiratos domain típus esetén az alábbi dokumentumokra van szükség:

 • Lemondó nyilatkozat
 • Új igénylőlap amin már az új adatok vannak
 • Magánszemély esetén nyilatkozat személyi adatok hitelességéről
 • Cég esetén aláírási címpéldány másolat csatolása
 • Tulajdonosváltás díjának befizetése

1. lépés: Új tulajdonos adatainak megadása

A fiókodba való bejelentkezés után, a 'Saját domainek' oldalon, a módosítani kívánt domain melletti "Domain adatok" ikonnál van lehetőség a tulajdonos adatainak cseréjére.

2. lépés: Tulajdonosváltás díjának rendezése

Az új adatok megadása után rendelhető meg a módosítás, és a díj számlánkon való jóváírását követően indul a folyamat. A .hu végződésű domain tulajdonosmódosításának aktuális díja a "Domain árak" oldalon látható.

3. lépés: Dokumentumok beküldése

A szükséges dokumentumokat kitöltés és aláírás után, szkennelten kérjük válaszüzenetben feltölteni, csatolva az aláírási címpéldányt, illetve a nyilatkozatot a személyi adatok hitelességéről.

A már megszűnt cégem nevére van bejegyezve egy domain. Mi a teendő?

Jogutódlás esetén a jogutód rendelkezik a domain sorsáról.

Ha jogutód nélkül szűnt meg a cég akkor a regisztrátor felmondhatja a domaint és felszabadulás után (a 45 + 60 napos törlési procedúra után) lehet rá új igényt benyújtani. Amennyiben az adminisztratív kapcsolattartó nem elérhető, akkor a nyilvántartó is megkísérli felvenni vele a kapcsolatot és amennyiben nem reagál senki kétszeri kísérlet után, úgy hivatalból elindítja a törlési procedúrát melynek végén felszabadul a domain.

Jogutód nélküli esetben ajánljuk, hogy fordulj mielőbb hozzánk további segítségért, ha a domain delegálására mégis igényt tartanál.