ugrás ide: Domain ellenőrzés

Fontos tudni:

  • Domain név ellenőrzés. A domain kereső segítségével ellenőrizhető, hogy a lefoglalni kívánt domain név szabad-e, vagy már nem regisztrálható. A magyar-, az európai- és a nemzetközi domain nevek között egyaránt keres a domain név ellenőrzőnk. Ékezetes domain név keresés esetén a domain név kódolt változatát is megjelenítjük.
  • Domain regisztráció felelőssége. Kizárólag a domain-igénylő, illetve domain-használó felelős a domain név megválasztásáért, jelentéstartalmáért, használatáért és ezek következményeiért, a domain név választás és használat jogszerűségéért, a domain név választással vagy használattal harmadik személynek okozott kárért.
  • Domain név regisztrálhatósága. Ha a domain szabad az még nem jelenti azt, hogy regisztrálható is. Ilyen esetek például ha védjegy, cégnév, személynév, művésznév vagy egyéb jogcímen akadálya van a tényleges regisztrációnak. Kérünk mindig tájékozódj a védjegynyilvántartások, cégjegyzékek és egyéb névhasználati jogosultságokat ellenőrző nyilvántartások segítségével.
  • Domain adatok helyessége. A domain ellenőrzés kizárólag tájékoztatásra szolgál. Egy domain állapotát 100% biztonsággal az adott domain központi nyilvántartójának honlapján lehet megtudni.
  • Domain név ellenőrzés érvényessége. A domain ellenőrzés eredménye mindig csak a pillanatnyi állapotra érvényes. Előfordulhat, hogy az ellenőrzés és - az előfeltételek teljesülésével - a foglalás ideje között másvalaki hamarabb lefoglalja a domaint.
  • Amennyiben tájékoztatásra van szükséged, kérünk olvasd el a "Domain tudnivalók" menüpontban található részletes információkat, illetve fordulj bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.