ugrás ide: Domain regisztráció

Hogyan történik a domain regisztráció?

Domain ellenőrzés

Előszőr is meg kell győződnöd arról, hogy a kívánt domain név szabad-e. Ha szabad jelzést kaptál, máris indíthatod a domain regisztrálását.
A fenti domain keresőben tudod megvizsgálni a domain állapotát.

Domain adatok

A második lépésben meg kell adnod a domain tulajdonos, az adminisztratív kapcsolattartó és a technikai kapcsolattartó adatait.
Ezt könnyedén, pár kattintással meg tudod tenni a regisztrációs felületen.

Domain rendelés

Lezártad az adatlapot, így jöhet a megrendelés!
Bejelölöd a domaint kifizetésre és megadod a számlázási adatokat. Az utolsó lépésben pedig választasz a fizetési módok közül: biztonságos kártyás fizetés, átutalás vagy egyenleg.

Domain regisztráció

A fizetéssel lezárul a folyamat, nincs több tennivalód! Rajtunk a sor, indítjuk a kívánt domain regisztrációját!

decor
decor
Domain vásárlás a legjobb áron!

Domain vásárlás
a legjobb áron!

Példa:
.hu domain regisztráció: 1 790 Ft + áfa az 1. évre!
Ehhez jár:
  • Ingyen 50MB tárhely
  • Ingyenes domain átirányítás
  • Ingyen 3 névszerver (NS1, NS2, NS3)
  • DNS adminisztrációs felület
  • Kedves és segítőkész ügyfélszolgálat

További kedvezményeket
szeretnél árainkból?

További kedvezményeket szeretnél árainkból?

.hu .com .net .info .org .eu .at .ro ... regisztráció

Azaz minden közkedvelt és gyakori domain végződést nálunk megtalálsz!
Nemzetközi domain regisztráció által a világ majdnem minden végződését megtalálod nálunk. Európai domain regisztráció révén EU-s jelenlétet biztosíthatsz magadnak.

Olcsó domain regisztrációt kínálunk

Győződj meg róla az akciós legolcsóbb domainek oldalán vagy csemegézz közvetlenül a teljes domain árlistánkból »

További kedvezményt is kaphatsz árainkból ha az egyenleg feltöltést választod. Ez a legjobb választás ha több domaint regisztrálnál vagy rendszeresen szeretnél domaint regisztrálni.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a domain regisztráció?

A domain regisztráció egy domain név használati jogának a bejegyzése. Egy domain regisztrációja az a folyamat, amely során egy magánszemély vagy vállalkozás megvásárol egy egyedi domain nevet kizárólagos használatra a világhálón való jelenlétének biztosítására.

Hol vásárolhatok domain nevet?

Domain neveket általában domain regisztrátor cégtől vagy azok viszonteladóitól lehet vásárolni. A domain nevek üzleti vagy eszmei értéke sokkal nagyobb mint a regisztrációs díj. Ezért olyan regisztrátorban érdemes bíznod aki nagy tapasztalattal és kellő szakértelemmel rendelkezik, és ezt megfelelő ár-érték arány is tükrözi.

Mennyi ideig tart a domain regisztráció?

A domain regisztráció általában azonnali. Ritka kivételekkel, amikor emberi ellenőrzést végez a központi nyilvántartó. A domain nevek foglalása az igénylések beérkezésének sorrendjében történik, ún. "first come, first served" elv szerint.

Hogyan választhatok megfelelő domain nevet?

Olyan domain nevet válasszunk amely könnyen megjegyezhető, és amely tükrözi a céljainkat vagy tevékenységünket. Legyen minél rövidebb, könnyű legyen begépelni. Kerüljük az összetett, nehezen kiejthető vagy túl hosszú domain neveket. A jogi vonatkozásokra (védjegyek, cégjegyszék stb.) is figyeljünk mindig, hiszen kár lenne időt és pénzt veszíteni később egy jogsértő domain név miatt.

Mi a domain regisztráció időtartama?

A domain regisztráció 1 éves időintervallumokban történik. Legfeljebb 10 évre előre lehet egy domain nevet lefoglalni. Vannak olyan végződések ahol ennél kevesebbre, illetve van ahol folyamatosan, évente meg kell újítani.

Hogyan kell megújítani a domain regisztrációt?

A domain regisztráció megújítását még lejárat előtt meg kell tenni. Ha ezt elmulasztod, a domain nevet törli a nyilvántartó és szabadon regisztrálható lesz bárki más által. A domain megújítása a te felelősséged, ne feledd, hogy komoly károd is származhat egy elfelejtett domain megújításból. A domain lejárata előtt többször küldünk emlékeztető emailt, de mindenképp használj saját emlékeztetőt, naptáradban vagy más feljegyzésben.

Mit tegyek, ha már foglalt a kiválasztott domain név?

Ha a kiválasztott domain név már foglalt, akkor ne csüggedj, hiszen érdemes másikat keresni. Esetleg egy hasonló szóösszetételt, vagy egy szinonimát. Sikerre vezethet sokszor egy másik végződésű alternatíva (pl. .HU helyet .COM vagy .EU). De egyedi ötleteket is kipróbálhatsz, például hozzáadhatsz számokat vagy szakzsargonból vett szavakat, trendi kifejezéseket.

Extrák amik minden
domainhez járnak nálunk

DNS felület

Teljes kontroll a DNS felületen

Ha a nálunk regisztrált vagy átregisztrált domain név­szervereit ránk bízod, egy teljes DNS beállítási admi­nisztrációs felületet kapsz. DNS beállításaid azonnal életbe lépnek. Nincs várako­zás, nincs kifogás. Instant DNS.

Domain azonnal

Azonnali domain használat

A gyors regisztrációt követően akár azonnal használatba is veheted a domaint. Ez természetesen domainenként (.hu, .com, .eu stb.) változhat (lásd domain tudnivalók), de minden esetben a megbízható megoldást kapod.

50 MB tárhely

Ingyen tárhely minden domainhez

Minden egyes domainedhez adunk 50 MB statikus webtár­helyet. Ez elegendő egy HTML honlap elhelyezéséhez, képek­kel, animációkkal, letölthető dokumentumokkal.
Ha pihenőpályán tartod a do­mainedet (domain név parkolás) ennyi tárhely bőven elegendő az információs vagy egyéb parkoltatási információk­kal elátott oldal elhelyezésé­hez.