ugrás a tartalomhoz

Legutóbbi cikkünk

Domain választás: Hogyan találjuk meg a tökéletes domain nevet?

Témakör: Domain regisztráció

A jó domain név választás egy olyan döntés, amely nagy hatással lesz az online sikerünkre. Érdemes alaposan átgondolni és megfontolni a lehetőségeket, hiszen ez az a név, amely beazonosítja és megkülönbözteti a weboldalunkat a többi közül. Azonban a domain név választása nem mindig egyszerű feladat, ezért érdemes néhány alapelvet figyelembe venni a keresés során.

Domain választás: Hogyan találjuk meg a tökéletes domain nevet?
Témák szűrése:
Domain regisztráció

Hogyan szerezzünk meg egy foglalt domain nevet?

Témakör: Domain regisztráció

Képzeld el azt az esetet, hogy minden készen áll: ötlet, terv, projekt, akár a cég, és erre kiderül, hogy a domain név ami ehhez kell már foglalt. Bosszantó, igaz? Mi erre azt mondjuk, hogy mindig van esély megszerezni akár a tökéletes domain nevet is. Évtizedes tapasztalattal állítottunk össze egy tisztán érthető és követhető útmutatót arra, hogy mi a célravezető ilyenkor.

Honlapkészítés

Hogyan legyél sikeres egy szép honlappal?

Témakör: Honlapkészítés

Honlapot építeni nem nagy ördöngösség, különösen nem a honlapépítőnkkel. Több cikkünkben is foglalkoztunk már a témával, hogy legyen jó honlapod, mire figyelj oda, illetve mi szükséges egy tényleg profi honlaphoz. Ez utóbbi téma egyik jelentős összetevője a honlap kinézete, arculata.

Honlapkészítés

5 kulcsfontosságú lépés a sikeres webáruház építéséhez

Témakör: Honlapkészítés

Ha ezt a cikket olvasod, az igény már valószínűleg megfogant a webáruház építésére és most próbálsz képbe kerülni a mikéntjével. Egy webáruházat rengeteg módon fel lehet építeni, de minden megoldásra igaz, hogy nem feltétlenül egyszerű. Most megpróbálunk egy kis intinerrel szolgálni az első webshopod megépítéséhez, elsősorban általános elvek lefektetésével. Nézzük hogyan is állj neki és mire figyelj oda!

Honlapkészítés

Sok szép kép, kis helyen is elfér: a Galéria sávok

Témakör: Honlapkészítés

A fényképek jelentőségéhez a honlapon szinte semmi nem ér fel. De mi a helyzet, ha nem egy hangulatképünk, vagy egy csúcsminőségű nyitó képünk van, hanem egy rakat átlagosabb, de fontos fotónk? Nagyobb mennyiségű fotó kezelésére galéria sávokat érdemes használnunk. Ezek alkalmasak rá, hogy a honlapunkon kis helyet elfoglalva jelenítsenek meg sok képet. Ássuk bele magunkat egy kicsit ebbe a témába!

Honlapkészítés

A legjobb barátod a honlapépítésben: a szövegszerkesztő sáv

Témakör: Honlapkészítés

Egy honlap állhat csupán képekből és az ahhoz írt címekből is, de lássuk be, egy valamire való honlap mindig tartalmaz önálló szövegrészeket, szöveg blokkokat. A szövegezés képezi a honlapod gerincét, ez a legfontosabb módja az információ átadásának egy honlapon. Nézzük meg honlapépítőnkben milyen eszközök állnak rendelkezésünkre ha nagyobb szövegmennyiséget szeretnénk megjeleníteni.

Honlapkészítés

Webshop építés lépésről lépésre 3: Termékek megjelenítése a honlapodon

Témakör: Honlapkészítés

Ha a termékek feltöltésével elkészültél, minden készen áll arra, hogy azok a honlapodon is láthatóvá váljanak. Honlapépítő rendszerünknek a webshop építés csak egy kis részét képezi, ebből kifolyólag a teljes honlapodnak is csak egy része a webshop. Te döntheted el viszont, hogy mely oldalon/oldalakon jelenjenek meg a termékeid, vagy akár klasszikus webshopként is elkészítheted honlapodat.

Honlapkészítés

Webshop építés lépésről lépésre 2: Termékek feltöltése

Témakör: Honlapkészítés

Valószínüleg egy webshop készítésének legélvezetesebb része a termékeink feltöltése. Ez alapvetően egyszerű folyamat, de nem árt ha tudjuk milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, a legjobb eredmény elérésének érdekében. A termékek kezelését a Webshop menüpont Webshop termékek pontja alatt érheted el.

Honlapkészítés

Webshop építés lépésről lépésre 1: Webshop beállítások

Témakör: Honlapkészítés

Tulajdonképpen abban a pillanatban mikor elhatároztuk, hogy webshopot építünk, már túl is vagyunk a nehezén.

Honlapkészítés

Webshop készítés egyszerűbben, mint valaha

Témakör: Honlapkészítés

Megújult a webshop készítőnk, a felület egyszerűbb lett miközben új, hasznos funkciók is helyet kaptak. De miért jó ez neked, milyen előnyei lehetnek számodra a webshopunknak?

Honlapkészítés

Hogyan készíts te is olyan látványos saját honlapot mint a tatra.hu

Témakör: Honlapkészítés

A legfontosabb, hogy vágj bele, a többi majd menet közben kialakul. Kreativitással és egy minimális kitartással egészen biztosan sikerülni fog és ebben az alábbi tanácsok is segítségedre lesznek.

Honlapkészítés

A honlap, amitől kedvet kapsz a honlapkészítéshez: a tatra.hu

Témakör: Honlapkészítés

A tatra.hu az az oldal, melyre talán a legbüszkébbek vagyunk. Egy karakteres, egyedi és elegáns oldalról van szó, amelynek legnagyobb attrakciója, hogy akár te is elkészítheted.

Honlapkészítés

Vektorgrafika a honlapkészítésben

Témakör: Honlapkészítés

A vektoros grafikák kulcsszerepet játszanak a nyomtatott designban, míg a digitális világ inkább a pixeles elemekkel hozható összefüggésbe. Bár a honlapok és minden egyéb, ami képernyőn keresztül válik láthatóvá, az pixelgrafikusan jelenik meg, a vektoros grafikák szerepe egyáltalán nem elhanyagolható ezen a területen sem.

Honlapkészítés

A tartalom kiemelésének legelegánsabb formája: a Felező sáv

Témakör: Honlapkészítés

A Felező sáv honlapkészítőnk olyan eleme, amely vizuális értelemben és a tartalom szempontjából egyaránt kiemelt szerepet érdemel. A sáv neve annak struktúrájára utal: tartalma középen elválik, egyik felére szöveget, míg a másik felére látványos képet tudunk elhelyezni. Ezen sáv központi elemet tölthet be honlapunk digitális életében, lássuk miért.

Honlapkészítés

Így válik gyorsan áttekinthetővé a honlapod tartalma: a Kivonat sáv

Témakör: Honlapkészítés

Honlapkészítőnk egyik leghasznosabb eleme a Kivonat sáv. Ahogyan a neve is jelzi, elsődlegesen hosszabb szövegek kivonatos megjelenítésére lett kitalálva, azaz az érdeklődés felkeltésére, olvasásra biztatásra, a tartalom tömör összefoglalására kiválóan használhatjuk. Nézzük meg, hogy miképp dobhatjuk fel pillanatok alatt honlapunkat pár jól beállított kivonattal.

Honlapkészítés

Honlapkészítőnk leglátványosabb eleme: a Vizuális építő II. rész

Témakör: Honlapkészítés

Az előző részben példákon keresztül áttekintettük a Vizuális építő beállítási lehetőségeit és hangsúlyoztuk annak fontosságát. Most megnézzük pontosan hogyan hozzunk létre látványos Vizuális építő sávokat.

Honlapkészítés

Honlapkészítőnk leglátványosabb eleme: a Vizuális építő I. rész

Témakör: Honlapkészítés

Egy honlap kinézetét, minőségét nagyban meghatározza a felhasznált képek minősége. A profi fotó azonban önmagában nem elég, ha nincs szépen tálalva. Eme tálalás egyik legfontosabb eszköze a Vizuális építő.

Honlapkészítés

Miért nem jelennek meg honlapomon a közösségi elemek?

Témakör: Honlapkészítés

A kérdés jogos és egyszerű, a közösségi elemek eltűnésének oka pedig összetett. Lássuk, miért lehet az, hogy honlapunkról eltűnnek ezek az elemek!

Honlapkészítés

Mi van, ha a jó kevés? A profi honlap követelményei.

Témakör: Honlapkészítés

Jó honlapot építeni gyerekjáték honlapkészítőnkkel, hiszen rengeteg mintából indulhatunk ki, melyeket grafikusaink már előkészítettek számodra. De mi van, ha a jó kevés? Lássuk mit tehetünk annak érdekében, hogy honlapunk profi hatást keltsen és megállja helyét, a nagy cégek website-jai mellett is.

Honlapkészítés

A jó honlap 3 titka

Témakör: Honlapkészítés

Egy jó honlapot felépíteni valójában könnyű feladat. Mi még könnyebbé tesszük neked! Íme három fontos szempont, melyek együttes figyelembevételével jól használható és piacképes honlapot hozhatunk össze, mindössze pár szabály betartásával.

Honlapkészítés

Melyik honlap minta lesz a nyerő? Melyiket válasszam?

Témakör: Honlapkészítés

Mikor elhatároztad, hogy szükséged van egy saját honlapra, az első lépés egy honlap minta kiválasztása. Ezen minta képezi honlapod alapját, melyet a továbbiakban saját elképzeléseid szerint alakíthatsz, mígnem elkészül a várva várt honlap. Na de melyik mintából induljak ki? Hogyan válasszam ki a nekem legmegfelelőbbet? Milyen színeket, betűtípusokat válasszak? Ebben segítünk az alábbiakban.

Honlapkészítés

Mitől lesznek mutatósak honlapunk képei?

Témakör: Honlapkészítés

Egy harmonikus, szép honlap kulcsa legalább annyira a felhasznált fotókon múlik, mint minden máson együttesen. Ez azt jelenti, hogy ha fotóink jó minőségűek és szépek, akkor már szinte nyert ügyünk van. De hogyan érhetjük ezt el?

Honlapkészítés

Dobd fel honlapodat átlátszó PNG-k trükkös használatával!

Témakör: Honlapkészítés

Mindig jól jön a honlapunknak még egy kis javítás, tuningolás, törődés. Honlapépítőnk, bár meghatározott kereteken belül képes csak mozogni, így is van jó néhány kiskapu, melyet kihasználva, exkluzívabb külsőt kölcsönözhetünk weboldalunknak. Az egyik ilyen módszer az átlátszó képek (átlátszó .png) használata.

Honlapkészítés

Neked milyen lesz az első?

Témakör: Honlapkészítés

Várj már! Légyszi', légyszi' nem menj el, olvasd el a második mondatot is! Így is próbálkozhatsz. De még jobb, ha olyan kezdő mondatot találsz, ami után az olvasó fog "könyörögni" a folytatásért.

Honlapkészítés

Honlapépítőnk és a HTML tudás

Témakör: Honlapkészítés

Honlapépítőnket elsősorban olyan felhasználóknak szánjuk, akik nem rendelkeznek semmilyen előzetes honlapépítési tudással. Őket tekintjük az elsődleges célközönségünknek.
Ám alkalmanként felmerül, hogy lehet-e némi CSS és HTML tudás ismeretében tágítani a lehetőségeket? Ebben a cikkben összeszedjük, hogy akikben felmerül ez a kérdés, ők merre tudnak elindulni, milyen eszközök és lehetőségek vannak a számukra?

Honlapkészítés

A szövegírás, a képes beszéd meg a nyulak

Témakör: Honlapkészítés

Képes beszéd, metaforák, akkor ez most irodalomóra? Nem! Ez marketing! Megmutatjuk, mire jók a metaforák, és hogyan használd őket az online szövegeidben és cikkeidben? Elmondunk mindent és rögtön megadunk több egyszerűen alkalmazható példát is.

Honlapkészítés

Szeresd az olvasódat! Ő is szeretni fog téged!

Témakör: Honlapkészítés

Miért olvasunk cikkeket? Természetesen a benne található hír vagy ismeretek azok, amikre szomjazunk. Ezen kívül mit tudsz még kínálni az olvasódnak, ami miatt legközelebb is a te írásodra fog rákattintani? Tedd számára élvezetessé az olvasást! Ne csak közölj, hanem érzékeltess! Ne csak leírj, hanem szórakoztass!

Honlapkészítés

Ha jobb címe volna ennek a cikknek, akkor elolvasnád?

Témakör: Honlapkészítés

Mi az a kíváncsiságrés és hogyan segít megtalálni a tökéletes címet a cikkeidhez? Milyen ígéretet hordoz egy profi módon megírt cím? Milyen hangnemet válassz cím írásakor? Mik azok a szófordulatok, amikkel még egy elsőre unalmasnak tűnő témával is felkeltheted az érdeklődést?

Honlapkészítés

Te is tudsz ütős szöveget írni! Megmutatjuk, hogyan csináld.

Témakör: Honlapkészítés

Nem kell hozzá Shakespeare-nek lenned. Cikksorozatunkban megmutatjuk azokat a fogásokat, amikkel te is szuper, hiteles és lebilincselő szöveges tartalmakat tudsz alkotni.

Domain regisztráció

Új domain regisztrációs eljárás a .hu domaineknél

Témakör: Domain regisztráció

Innováció és megújulás jellemzi a domainek világát. Érdekes és kreatív új végződések sokasága jelent meg az utóbbi években. Nálunk már közel 700 (!!) végződésből választhatsz. Sima ügy, mondhatnánk, az innováció és a megújulás az bizony ilyen. Nos, itt van a mi .hu domainünk. Megújult ám ez is! Hogy előnyére vagy sem, ezt döntsd el te. Próbáld ki az új regisztrációs eljárást, elérhetővé tettük. Íme, ezek a változások.

Keresőoptimalizálás

Elkészült a honlapom, mégsem vagyok elöl a Google találati listáján, mit tegyek?

Témakör: Keresőoptimalizálás

Ez is egy gyakran feltett kérdés. Ebben a cikkben megnézzük, hogy merre érdemes elindulni!

Email

Saját e-mail cím a Gmailben

Témakör: Email

Szeretnéd a náluk lévő email fiókjaidat a Gmail felületén használni? Néhány egyszerű lépésben ezt könnyedén beállíthatod!

Honlapkészítés

Űrlapkészítés lépésről lépésre

Témakör: Honlapkészítés

Ha már eldöntötted, hogy elkészíted saját egyedi űrlapodat, segítünk a megvalósításban. Gyakorlati tippek szolgáltatók számára egy ütős űrlap megszerkesztéséhez.

Honlapkészítés

Hozd ki a maximumot reszponzív honlapodból!

Témakör: Honlapkészítés

Korábbi cikkünkben foglalkoztunk a reszponzivitás témájával és azzal, miért is olyan fontos, hogy a te honlapod is reszponzív legyen. Ezt tudva a következő lépés már csak az, hogyan is tudod ezt megvalósítani. Adunk hozzá néhány hasznos gyakorlati tippet.

Honlapkészítés

Ugye neked is reszponzív a honlapod?

Témakör: Honlapkészítés

Ha honlapszerkesztésen töröd a fejed, vagy már rendelkezel saját honlappal, akkor biztos te is sokszor találkoztál a "reszponzív honlap" kifejezéssel. Ma már a csapból is az folyik, hogy egy jó weboldalnak mindenképp reszponzívnak kell lennie. De miért is?

Honlapkészítés

Te is szeretnél saját honlapot? Így foglald le hozzá a domainedet!

Témakör: Honlapkészítés

Honlapot építesz? Vagy csak most gondolkodsz saját vállalkozásod beindításán? Bármelyik fázisában vagy a tervezésnek, egy jó domain név bebiztosítása kulcsfontosságú lépés.

Honlapkészítés

1 óra alatt megtanítunk honlapot készíteni

Témakör: Honlapkészítés

Elég hihetetlenül hangzik, ugye? Mi mégis vállalkozunk rá és biztosak vagyunk benne, hogy sikerélményekkel fogsz gazdagodni, ha elvégzed az interaktív tanfolyamunkat.

Honlapkészítés

Egyedi honlapra egyedi űrlap

Témakör: Honlapkészítés

Saját honlapod elkészítésekor te is biztosan arra törekszel, hogy egyediségeddel kitűnj a weboldalak sorából. Mutatós design, ízléses képek és szövegek. De tudtad, hogy honlapodon akár teljesen egyedi űrlapot is elhelyezhetsz? Vedd fel a kapcsolatot látogatóiddal úgy, ahogyan te szeretnéd!

Honlapkészítés

Tanulj velünk honlapot építeni!

Témakör: Honlapkészítés

Szeretnél saját honlapot készíteni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Ne izgulj! Vizuális honlapszerkesztő programokkal ez egyszerűbb, mint gondolnád. Ráadásul egy játékos online oktatóprogram is rendelkezésedre áll, hogy még könnyebben megtanulhasd, hogyan készítsd el saját weboldaladat vagy akár webshopodat.

Honlapkészítés

Saját honlap vs. üzleti Facebook oldal. Szükségem van mindkettőre?

Témakör: Honlapkészítés

A kérdés jogos, hiszen ma már a Facebook üzleti oldalával sokféle marketing lehetőség tárul eléd. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy egy vállalkozás akkor mondhatja igazán profinak magát, ha saját weboldallal is rendelkezik. Megmutatjuk, miért.

Honlapkészítés

Saját honlap informatikai tudás nélkül? Sima ügy!

Témakör: Honlapkészítés

Régóta gondolkodsz saját honlapod elindításán? Máris összeszorul a gyomrod, ahogy lelki szemeid előtt összetett kódok és programok jelennek meg? Akkor most lazíts, szépen! Eláruljuk, hogy ezek közül egyikhez sem kell értened, hogy saját weboldalt készíthess.

Honlapkészítés

Innen szerezz lenyűgöző képeket a honlapodra! 5+1 ingyenes stock fotó oldal

Témakör: Honlapkészítés

Ha eddig azt hitted, hogy profi képeket találni a weboldaladra túl nagy feladat, akkor van egy jó hírünk. Te is egyszerűen válogathatsz gyönyörű és kifejező képek közül, hogy felhasználhasd őket a honlapodon. Ráadásul teljesen ingyen. Íme a trükk.

Honlapkészítés

Így indíts saját webshopot! Útmutató kezdőknek lépésről lépésre

Témakör: Honlapkészítés

Létezik még egyáltalán olyan értékesítő, akit meg kell győznünk a saját webshop előnyeiről? Csodálkoznánk rajta. Ha te mégis kételkedsz, vajon belevágj-e saját online webáruházad építésébe, vess egy pillantást az általunk összeszedett érvekre!

Honlapkészítés

Ezzel a trükkel gyorsan feldobhatod honlapodat. Te milyen színeket használsz?

Témakör: Honlapkészítés

A színek helyes megválasztása vállalkozásod arculatához az egyik legfontosabb marketing döntés. Ugyanez igaz a honlap készítésekor is. Segítünk kiválasztani a legütősebb palettát a céljaid eléréséhez.

Honlapkészítés

Így használják ki a profik a közösségi médiát a honlapjukon

Témakör: Honlapkészítés

Fent vagy Facebookon? Ismered a Twittert? És az Instagramot? Szeretnéd felpörgetni a weboldalad forgalmát? Használd okosan a közösségi oldalaidat és növeld meg a honlapod látogatottságát! Nem kell hozzá social media gurunak lenned. Megmutatjuk, hogyan tudod néhány egyszerű lépéssel összekötni ezeket az eszközöket.

Honlapkészítés

3 hiba, amit soha ne kövess el ha weboldalt készítesz

Témakör: Honlapkészítés

Léteznek visszatérő hibák, amibe sokan belefutnak honlapkészítés során. Összeszedtük, mire figyelj különösen, hogy elkerüld a kellemetlen következményeket. Néhány egyszerű pont betartásával neked is igazán igényes weboldalad lehet.

Honlapkészítés

Mindenki szeretne egy jó logót... Megoldva!

Témakör: Honlapkészítés

Mi az első elem amire ránéznek a honlapod látogatói? Hát persze, hogy a logód! Ki ne tudná, hogy egy jó logó mennyire fontos. Felfigyelnek rá, felismernek róla, meghatározza a megítésélét a cégednek, projektednek, munkádnak.

Honlapkészítés

5 érv a kapcsolati űrlap mellett

Témakör: Honlapkészítés

Láttad már, hogy a honlapszerkesztőnkön is hozzáadhatsz kapcsolati űrlapot az oldaladhoz? Benned is felmerült a kérdés, hogy vajon mi szükség van erre? Összeszedtünk néhány érvet, amivel reméljük, téged is meg tudunk győzni a kapcsolati űrlap fontosságáról.

Honlapkészítés

Milyen típusú honlapot építhetsz nálunk?

Témakör: Honlapkészítés

Honlapot készíteni egyre könnyebb. Jól látható tendencia, hogy a vizuális honlapépítő eszközök egyre elérhetőbbek. Azoknak is akik nem rendelkeznek előképzettséggel. De milyen lesz a végeredmény ha egy ilyen eszközzel építed meg?

Domain regisztráció

Domain ügyintézés két tanú nélkül? Teljes bizonyító erejű magánokirat pdf-ben

Témakör: Domain regisztráció

A koronavírus járvány okozta problémák között felmerült az is, hogy mit tegyünk ha nincs két tanúnk aki igazoljon minket. Valamiért kevesen tudnak róla és élnek vele, de létezik alternatíva a két tanúra. Erre szeretnénk most ráirányítani a figyelmet.

Domain regisztráció

Mi a domain jelentése?

Témakör: Domain regisztráció

Különösen hasznos tisztán látni olyan IT fogalmakban, amelyek ma már közhasználatban vannak. A domain jelentésének tisztázása azért is kiemelten érdekes, mert a tulajdonlási vonatkozásai miatt ez az első olyan érték amivel egy honlap birtokosa szembesül.

Domain regisztráció

Mit tegyünk ha már foglalt a domain?

Témakör: Domain regisztráció

Van egy remek ötletünk, de a hozzá tartozó domain név már foglalt. De a rövid és frappáns domain nevek többsége is már mind foglalt. Sőt, a hosszabb, de népszerű szavakra is a domainek többsége már foglalt... Van még remény? Mutatunk most néhány működő megoldást foglalt domain megszerzésére.

Domain regisztráció

Mi az a DNS rendszer? Mi a DNS jelentése?

Témakör: Domain regisztráció

Gondoltad volna, hogy te is használod a DNS rendszert nap mint nap? Olyankor is használod ha nem is vagy képben a hálózatok működésével. Sőt, még akkor is ha csak pazarolod a drága idődet a mobilodon... De mi a DNS és hogyan működik? Erre adunk most egy érthető választ.

Domain regisztráció

Ki legyen a domain név tulajdonosa?

Témakör: Domain regisztráció

Érdemes átengedni másnak a domain tulajdonosi jogot? El lehet rejteni a domain tulajdonosának adatait? Közös domain tulajdonlás is lehetséges? Ilyen és ehhez hasonló, a domain tulajdonosra vonatkozó kérdéseket válaszolunk meg most.

Honlapkészítés

Honlaptervezés 7 lépésben

Témakör: Honlapkészítés

Reménykedsz a kis vállalkozásod ismertségében, sikerében, de érzed, hogy nem kifizetődő céltalanul bolyongani online. Ne csüggedj! Van remény! Ebben a rövid útmutatónkban pontos tervet kaphatsz arra, hogy hogyan hozd össze hatékonyan, egyszerűen a saját honlapodat.

Domain regisztráció

Mire való a domain? Mi az a domain név?

Témakör: Domain regisztráció

Ha már hallottál a domain nevekről, de nem tudod pontosan, hogy mire valók, mire használhatók, akkor ez a cikk neked íródott. Ebben a cikkünkben bemutatjuk a három leggyakoribb használati esetét a domain neveknek.

Honlapkészítés

Honlap árak - Mire figyeljünk honlap vásárlásakor?

Témakör: Honlapkészítés

Egy büdzsé megtervezése mindig jó ötlet, ha belefogunk valami hasznosba. A saját honlap elkészítése sem kivétel. A várható költségek feltérképezése igen hasznos ilyenkor. Abban segítünk most, hogy tisztán láthass minden költséget és ajánlunk is megoldást.

Domain regisztráció

Domain regisztráció kezdőknek

Témakör: Domain regisztráció

Domain nevek nélkül nem létezne a web. A kedvenc hírportálodat sem tudnád olvasni és a Facebookon sem lóghatnál napestig. Bizony, még cicás videókat sem nézegethetnél ha nem lennének a domain nevek. De nézzük meg közelebbről mi is a domain név és mi fán terem a domain regisztráció?

Tárhely

Így változunk mi (a GDPR miatt)

Témakör: Tárhely

Nyakunkon a GDPR. Suta poénnal hivatkozva Karinthy "Így írtok ti" stílusparódiájára, úgy gondoltuk, hogy itt az ideje betekintést engedni a GDPR miatti munkálatainkba. Ebben az írásunkban azt vázoljuk, hogy mi mit teszünk a GDPR-megfelelőségért. Folyamatosan frissítjük.

Honlapkészítés

Honlapkészítés kezdőknek

Témakör: Honlapkészítés

Mennyire vehető komolyan egy vállalkozás ha nincs honlapja? Minden lelkes, de komoly vállalkozónak létszükséglet a gyors és profi internetes megjelenés. Ugyanakkor épp a kezdő kisvállalkozó az aki megfontoltan bánik az induló tőkével, induláskor minden pénz számít. Hogyan lehet úgy építeni honlapot, hogy ne kerüljön sokba, profizmust sugalljon és lehetőleg gyorsan el is készüljön?

Domain regisztráció

Domain ellenőrzés kreatívan

Témakör: Domain regisztráció

Ha a domain ellenőrzés első keresésre foglalt állapotot jelzett, akkor bátran kezdj el kreatívan gondolkodni! Itt az alkalom, hogy a domain név ellenőrzés rejtett funkcióit okosan kihasználhasd. Észrevetted, hogy a domain ellenőrző eszközünkben van olyan keresési opció is ami a kreatív vagy a népszerű domain végződésekre azonnal hoz találatokat?

FTP

FTP-ről egyszerűen

Témakör: FTP

Az FTP egy olyan számítógépes szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy fájlokat töltsünk fel és töltsünk le a világhálón keresztül. Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan mi az az FTP, és hogyan működik, akkor olvass tovább!

Honlapkészítés

PayPal integrálása webshopba

Témakör: Honlapkészítés

Az internetes vásárlások népszerűsége folyamatosan emelkedik. A bankkártyás, utalálos, utánvétes és egyéb lehetőségek mellett a PayPal-es fizetés egy kényelmes, nemzetközileg használt és elfogadott fizetési mód. Érdemes a vásárlóidnak ezt a fizetési lehetőséget is biztosítani, így javíthatod a felhasználó élményt, és ezzel a ténylegesen leadott rendelések számát is növelheted.

Domain regisztráció

Kié a domain név? Ki a domain tulajdonos?

Témakör: Domain regisztráció

Honnan tudhatjuk meg, hogy ki egy domain tulajdonosa? Mi az a WHOIS bejegyzés? Mennyi adat nyilvános a domain név tulajdonosának adataiból? Mit és hogyan rejthetünk el a domain adatokból? Ezekre a kérdésekre adunk most egyértelmű és tisztázó válaszokat.

Honlapkészítés

Süti-mentes Google térkép

Témakör: Honlapkészítés

A GDPR kapcsán számtalan átalakítást kell a holnapkészítőknek megtenniük honlapjukon. Ezek közül az egyik a Google térkép süti-mentesítése. A cikkben szerepel egy konkrét megvalósítás.

Email

Email cím - Email fiók vagy alias?

Témakör: Email

Saját email címet szeretnél, de nem is tudod, hol és hogyan kezdd el? Email fiók, alias, átirányítás, mik ezek? Hogy mi is a különbség a fiók és az alias között, ebben a cikkben pontosan kiderül.

Honlapkészítés

Milyen lényegi változásokat hoz a GDPR?

Témakör: Honlapkészítés

A GDPR az elmúlt 20 év legjelentősebb Európai Uniós adatvédelmi jogszabálya. Mindannyiunkat érint, komoly következményei vannak, tehát fontos megismerkedni vele. Az alábbiakban összefoglaltuk a kulcsfontosságú változásokat amiket a GDPR hoz.

Honlapkészítés

Mi az a GDPR és miért jó az nekünk?

Témakör: Honlapkészítés

Írásunk röviddel a GDPR alkalmazási határideje, 2018 május 25. előtt pár nappal íródott. Tulajdonképpen most kezd pánikká alakulni a GDPR körüli hangulat. Ennek a fő oka az egységesen magas bírságolási határ. Motivációnak úgy tűnik kiváló, mindenkit megmozgat a 20 milló eurós bírság gondolata. Kíséreljük meg most a GDPR mögötti jószándék felfedezését.

Domain regisztráció

Mikor regisztrálhatok egy lejárt domaint?

Témakör: Domain regisztráció

Van úgy, hogy az áhított tökéletes domain bizony már foglalt. Bosszantó és kellemetlen dolog ez. Azonban nincs minden veszve. Gyakran előfordul, hogy már nincs szüksége a domain tulajdonosának rá, így lejárat után esélyünk van megszerezni. Ezt segítünk most tisztán látni.

Honlapkészítés

Ezért éri meg saját honlapot készíteni

Témakör: Honlapkészítés

Tudunk érveket a saját honlap készítése mellett és hallunk sok ellenérvet is. Fejlesztő csapat és szolgáltató is lévén, mi mindkét oldal érveit ismerjük és értjük. Mégis, nyugodt szívvel kiállunk a saját honlap építése mellett. Hogy miért? Íme 4 ütős érv a saját honlap készítése mellett amivel nehéz vitatkozni.

Domain regisztráció

Ki igényelhet domainként településnevet?

Témakör: Domain regisztráció

Sok szervezet - legyen az cég, alapítvány, klub, egyesület - olyan nevet vesz fel, melyben szerepel annak a településnek megnevezése, ahol az működik. Ezzel téve egyedivé, sajátossá nevét. Több ilyen szervezet az interneten való megjelenéséhez meg is igényli domainként a település nevét. Vajon ez jó döntés?

Tárhely

Bevezetésre került a CAA rekord!

Témakör: Tárhely

Több mint száz olyan szervezet létezik, ú.n. tanúsítványhivatal, melyek a domain azonososságának biztosítására SSL tanúsítványokat bocsáthatnak ki.

Honlapkészítés

7 meglepő érv a saját weboldal mellett

Témakör: Honlapkészítés

Mégis mit remélünk a weboldalunktól ha csak azért van, mert mindenkinek van... Túl sok kiaknázatlan lehetőség rejlik még a saját weboldalunkban ahhoz, hogy ne vegyük komolyan. Íme néhány meglepő érv amire kevesen gondolnak ha szóba jön a saját weboldal készítése.

Domain regisztráció

Jogos vagy jogtalan a domain igénylésünk?

Témakör: Domain regisztráció

Előfordulhat, hogy egy hirtelen jött ötlettől vezérelve, gyorsan, nehogy valaki más „lecsapjon rá”, a szükséges körültekintés nélkül indítunk el egy domain regisztrációt. Ha szerencsések vagyunk nem ütközik más személy vagy szervezet jogos érdekébe a domain név választásunk, de ha mégis valakinek az érdekeit sértjük a választásunkkal, vajon mi történhet?

Domain regisztráció

Domain foglalás időben, még mielőtt lemaradnánk róla

Témakör: Domain regisztráció

Bár a legegyszerűbb logika szerint is előre le kell foglalni és így biztonságban tudni a domain neveinket, bevalljuk, hogy időnként meglepődünk azon, hogy ezt milyen sokan nem teszik meg. Megszületik a nagy ötlet, a remek projekt vagy netán álmaink vállalkozásának ötlete. Már megy is gőzerővel a kreatív fázis, készül a logó, az arculat, a honlap. Majd amikor elérkezettnek tűnik a domain foglalás ideje, kiderül, hogy pár napja valaki már lefoglalta ... &#%!@?! De mondunk még pár nyomos okot arra, hogy miért kell időben lefoglalni a domaint.

Honlapkészítés

SSL tanúsítvány: biztonság és jobb Google helyezés

Témakör: Honlapkészítés

Szeretjük biztonságban tudni magunkat az interneten. Ezt könnyebb megadni a honlapod látogatóinak mint hinnéd. Állj át a honlapoddal HTTPS kapcsolatra és máris titkosítva közlekednek az adatok a honlapod szervere és a látogatód böngészője között. De ennél sokkal több előnyöd is származik belőle.

Domain regisztráció

Domain regisztráció okosan, megfontoltan

Témakör: Domain regisztráció

Mindig a .hu regisztráció a legjobb választás ha domaint regisztrálnánk? Alig pár évvel ezelőtt ennek a kérdésnek még nem sok értelme lett volna. Azonban ma már több száz érdekes és egyedi végződésből választhatunk ha domain regisztráció előtt állunk. Csak a main napon a domdom kínálatában 612 (!!!) végződés közül választhatunk. Ez a szám pedig rohamosan nőni fog a közeljövőben.

Honlapkészítés

Miért kell komolyan venni a mobilbarát honlapok készítését?

Témakör: Honlapkészítés

Olyannyira komolyan veszi a Google a mobil eszközökön való helyes megjelenést, hogy 2015 közepén megváltoztatta a keresési algoritmusát is emiatt. A változás legfontosabb hatása a honlapok rangsorolásában következett be: elsőbbséget kapnak azok a honlapok amelyek jól jelennek meg mobileszközökön. Aki ebből kimarad, az lemarad. Lássuk, hogy miért.

Domain regisztráció

A jó domain kiválasztásának 5 szabálya

Témakör: Domain regisztráció

Bizonyított tény, hogy egy frappáns és jól kiválasztott domain név mindig, kivétel nékül hozza egy honlap fél sikerét. Gondolod, hogy a jó domain kiválasztása a szerencsén múlik? Hát nem. Itt is vannak íratlan szabályok, amiket ha betartasz, könnyedén és biztonságosan juthatsz túl a domainválasztás kezdeti lépésén.

Honlapkészítés

Hogyan válasszunk mindig jó képeket a honlapunkhoz

Témakör: Honlapkészítés

Az első benyomás nagyon fontos. Nincs ez másképp a honlapok esetében sem. A látogatóink először a színek, a formák és a felhasznált képeink hatása alá kerülnek. Fontos megtanulni helyesen bánni a képeinkkel, megtanulni helyesen kiválasztani őket és megfelelően illusztrálni velük honlapunk üzenetét. A következőkben adunk néhány jól bevált módszert, amik segítségedre lesznek ebben.

Honlapkészítés

A SEO aranyszabályai: a tartalom mindenek előtt

Témakör: Honlapkészítés

A Google (ro)botjai a honlap olvasható szöveges tartalmát fogják beolvasni, elemezni és értékelni. Amit nem írtál bele a honlapod tartalmába arra keresve nem fognak megtalálni. Írnod kell, nincs mese. Mégpedig minden olyan információt amire szeretnéd, hogy megtaláljanak bele kell írnod a honlapod tartalmába.

Honlapkészítés

Hová tűnt a függőleges menü?

Témakör: Honlapkészítés

Annyira hozzászoktunk a függőleges honlap menükhöz, hogy a kérdés jogosan merül fel: "De hát hová tűnt a függőleges menü?" Merész döntést hoztunk azzal, hogy nem támogatjuk a függőleges navigációs sávot. Ezt sok minden indokolja, íme néhány ezek közül.