ugrás a tartalomhoz
Saját honlap vs. üzleti Facebook oldal. Szükségem van mindkettőre?

A kérdés jogos, hiszen ma már a Facebook üzleti oldalával sokféle marketing lehetőség tárul eléd. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy egy vállalkozás akkor mondhatja igazán profinak magát, ha saját weboldallal is rendelkezik. Megmutatjuk, miért.

Tényleg mindenképp szükségem van saját weboldalra? Nem elég a Facebook?

Az már szinte alapkövetelmény, hogy egy vállalkozás Facebookon is elérhető legyen. A céges Facebook oldalnak vitathatatlanul számos brand- és közösségépítő előnye van. Ez mind szép és jó, de vajon elég ez? Ne állj meg ennyinél! Egy saját honlap előnyeit semmi sem tudja helyettesíteni. Az alábbiakban össze is szedtük, melyek ezek.

Ezért muszáj saját weboldalt készítened a vállalkozásodnak:

 1. Saját weboldallal azonnal profi benyomást kelthetsz
  Cikkeinkben gyakran kiemeljük, hogy egy vállalkozás számára milyen fontos az első benyomás. Egy jól átgondolt, igényes honlappal azonnal versenyelőnyhöz juthatsz azokkal szemben, akik csak a Facebook üzleti oldalát használják.
 2. Egyedi, saját webshopot készíthetsz
  Honlapodon kötöttségek nélkül építheted fel saját webshopodat, számlázhatsz, beállíthatsz szállítási módokat, kuponokat és rengeteg egyéb részletet, amivel a vásárlóid és a saját életedet is megkönnyítheted.
 3. Egyedi élmény biztosítása a weboldaladon
  Vállalkozásod honlapját egyedi designnal, színekkel, betűtípussal és tartalommal ruházhatod fel. Nem kell sablonos felhasználói felülethez kötnöd magad. Nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat, hogy megmutathasd a látogatóidnak, ki is vagy valójában.
 4. Saját honlapodon nem kell a versenytársakkal megküzdened
  A Facebookon hirdetők száma évről évre rohamosan nő. Emiatt az oldalon rengeteg versenytársaddal kell megosztanod a teret. Ha azonban saját honlapodra irányítod az érdeklődőket, akkor amíg a weboldaladon tartózkodnak, a teljes figyelmük a tiéd lesz.
 5. A legmegbízhatóbb hely a világhálón a saját honlapod
  Vállalkozásod weboldalának elkészítésével létrehozhatsz egy saját helyet az interneten, ahol nem függsz semmilyen más felület stabilitásától vagy szabályaitól.

Sokan azért nem vágnak bele a saját honlapjuk elkészítésébe, mert azt gondolják, hogy ez egy bonyolult, igényes és költséges feladat. Van egy jó hírünk: ez ma már nincs így. Számtalan online honlapszerkesztő létezik már, amelyekkel programozói tudás nélkül te is könnyen elkészítheted vállalkozásod weboldalát. Nézz körül az interneten, vagy egyszerűen kattints ide és kezdd el saját honlapod készítését a domdom honlapépítőjével!