ugrás a tartalomhoz
Domain ellenőrzés kreatívan

Ha a domain ellenőrzés első keresésre foglalt állapotot jelzett, akkor bátran kezdj el kreatívan gondolkodni! Itt az alkalom, hogy a domain név ellenőrzés rejtett funkcióit okosan kihasználhasd. Észrevetted, hogy a domain ellenőrző eszközünkben van olyan keresési opció is ami a kreatív vagy a népszerű domain végződésekre azonnal hoz találatokat?

Mindig van szabad domain!

Számtalan azonnali alternatívát kínál fel a domain ellenőrzés ha netán foglalt jelzést kapsz arra a domainre amire rákerestél. A népszerű domain végződések opciót bejelölve ellenőrzéskor, biztos lehetsz benne, hogy van még olyan végződés amivel nagyon jó esélyt kap a honlapod a sikeres megjelenésre. Azaz van még kiváló szabad domain amit regisztrálhatsz! Ha ez nem lenne elég, választhatod a nemzetközi domain végződésekben való keresést. Így már olyan sok találatot fogsz kapni a domain ellenőrzőtől, hogy a bőség zavarával kell megbirkóznod.

Finomíts a domain ellenőrzés találatain

Több helyes megközelítése is van a kreatív domain ellenőrzésnek. Íme egy pofonegyszerű tipp: módosíts a szóösszetételen. Igen, a nyilvánvaló domain név mindig az ami pontosan tükrözi azt amit szeretnél. De rendkívül sikeresnek bizonyultak olyan domain nevek is amelyek nem tükrözik közvetlenül a mögötte lévő vállalkozást. A domain név lehet akár egy hasonlat, vagy egy frappáns utalás a termékedre vagy szolgáltatásodra. A legnagyobbak iskolapéldaként bizonyítják ezt: Amazon, Apple, Google stb.

A domain ellenőrzés engedi a kötőjel és a számok használatát is

Az egyik közismert aranyszabály az, hogy a domain név legyen minél rövidebb. Ez így igaz, követendő tanács ha könnyen megjegyezhető domaint szeretnénk. Ugyanakkor rugalmatlan. Ha egy vállalkozás vagy projekt nem tömegeknek szól, mondjuk helyi érdekeltségű, akkor várhatóan nem tervezünk nagy forgalmú honlappal. Ilyenkor megéri a vállalkozás jellemzőit is bevonni a domain keresésbe. A domain ellenőrzés elfogad kötőjelt, így máris szabad a kisvarosi-csulok.hu, szemben a reménytelen csulok.hu-val. Ráadásul pontosan be is azonosítottuk a környéken magunkat. A Googleben bizonyára így fognak ránk keresni: "kisváros csülök étterem". De ugyanígy próbálkozhatunk számokkal is játszani a domain keresőben a főbb kulcsszavaink mellett: 024-futarszolgalat.hu szintén szabad. Így azt a hasznos információt is hozzáadtuk, hogy 0-24 órában működünk.