ugrás a tartalomhoz
5 érv a kapcsolati űrlap mellett

Azzal bizonyára nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, egy vállalkozás működtetéséhez alapvető, hogy az ügyfelek és érdeklődők könnyen, gyorsan kapcsolatba léphessenek veled. Honlapod szerkesztésekor kézenfekvőnek tűnhet egyszerűen feltüntetni az e-mail címedet a kapcsolat menüpont alatt. Sokan választják ezt a megoldást, pedig ma már a legtöbb honlapépítő alkalmazás lehetőséget nyújt az ennél sokkal elegánsabb és praktikusabb kapcsolati űrlap, vagyis contact form beillesztésére.

A contact form igen fontos eleme a honlapnak, segítségével az oldal látogatói könnyen és gyorsan küldhetnek üzenetet a tulajdonosnak, vagyis neked.Láttad már, hogy a honlapszerkesztőnkön is hozzáadhatsz kapcsolati űrlapot az oldaladhoz? Benned is felmerült a kérdés, hogy vajon mi szükség van erre? Összeszedtünk néhány érvet, amivel reméljük, téged is meg tudunk győzni a kapcsolati űrlap fontosságáról.

 • 1. Kapcsolati űrlappal profi benyomást kelthetsz.
  Egy honlap kapcsolati űrlap nélkül félkésznek látszik. Egy jól átgondolt, megfelelően elhelyezett űrlap hozzáadásávál máris professzionálisabb összképet érhetsz el. Így az oldal látogatói azonnal tudni fogják, hogy fontosnak tartod a megfelelő kapcsolattartást és nem sajnálsz időt és energiát, hogy ezt a számukra is minél kényelmesebbé tedd. Fontos, hogy az űrlap jól látható, könnyen megtalálható helyre kerüljön, mert ezzel még inkább arra ösztönzöd a látogatóidat, hogy ne habozzanak feltenni a kérdéseiket vagy elmondani a véleményüket neked.
 • 2. Könnyebben rendszerezheted a kontaktjaidat.
  Ha néha te is el szoktál veszni a leveleid között, megnyugtatunk, nem vagy egyedül. Ezen a problémán is segíthet, ha a vállalkozásod honlapján kapcsolati űrlapot használsz. Néhány irányított kérdés segítségével ugyanis könnyen kategorizálhatod a levelezéseket, bővítheted az e-mail listádat és tárolhatod a honlapon keresztül érkező leveleket. Nem kell keresgélned a kontaktjaid között, ha például hírlevelet szeretnél kiküldeni. (Azonban arra mindig ügyelj, hogy ha adatokat gyűjtesz és tárolsz, ne feledkezz meg a GDPR, vagyis az aktuális adatkezelési szabályzat betartásáról!)
 • 3. Mindig elérhető lehetsz.
  Vállalkozás vezetésekor nagyon valószínű, hogy egyszerre több feladatot is ellátsz, gyakran vagy elfoglalt. Sőt, néha még aludni is szoktál. Viszont fontos fenntartanod azt a benyomást, hogy mindig elérhető vagy az ügyfeleid és az érdeklődők számára. A könnyen megtalálható kapcsolati űrlap előnye, hogy az oldal látogatója tudhatja, hogy mindig nyitott vagy a kapcsolattartásra. Bármikor elküldheti az üzenetét, te biztosan meg fogod kapni azt. Ha az űrlapnál beállítasz automatikus választ is, a feladó rögtön kap visszajelzést arról, hogy az üzenete célba ért és hamarosan választ is fog rá kapni.
 • 4. Több üzenetet kaphatsz a lehetséges ügyfeleidtől.
  Nemcsak a te életed lesz egyszerűbb, ha kapcsolati űrlapot használsz. Elhelyezhetsz a honlapodon különböző elérhetőségeket, vagy linkeket is a közösségi média profiljaidra. Ez mind szép és jó, de ezzel plusz lépések elé állítod a látogatódat. Arról nem is beszélve, ha másik oldalra irányítod őt, akkor ha nem kifejezetten Facebook, vagy Insta-guru, talán el is veszhet ezeken az oldalokon. Te pedig őt veszítheted el, mint lehetséges ügyfelet. Egy jól látható kapcsolati űrlap nem kíván sok magyarázatot. Egyszerűen belekattint a mezőbe, megírja az üzenetét és az huss, már landol is a postafiókodban.
 • 5. Kevesebb kéretlen levelet kapsz.
  Kéretlen levelek, vagyis spam. Elég bosszantóak, nem? És sajnos, ha a vállalkozásod révén az e-mail címed publikussá teszed, jó eséllyel egyre többet fogsz kapni belőlük. Ehhez az úgynevezett spam robotok fáradhatatlanul pásztázzák az internetet, hogy a nyilvánossá tett, kiszolgáltatott e-mail címeket becserkésszék. Ha a címed megadása helyett kapcsolati űrlapot használsz, megakadályozhatod, hogy ezek a programok túl könnyen rád találjanak és kéretlen, irreleváns levelekkel bombázzák a postafiókodat. Honlapkészítő rendszerünk pedig még automatikus robotszűrőt (CAPTCHA-t) is hozzátesz a beállított kapcsolati űrlapokhoz.

Mindent összevetve tehát, ha a fenti kérdésre nagyon röviden akarunk felelni, akkor a válasz: igen. A beállítása is nagyon egyszerű. Nálunk néhány kattintással hozzáadhatod az oldaladhoz a kapcsolati sávot. Ráadásul nemcsak üzeneteket, hanem akár fájlokat is fogadhatsz, sőt akár bérleti, szoba-, asztal- vagy időpontfoglalást is lehetővé tehetsz a honlapodon.

Add meg te is az esélyt a látogatóidnak, hogy még könnyebben rád találjanak!