ugrás a tartalomhoz
Honlapkészítőnk leglátványosabb eleme: a Vizuális építő II. rész

Az előző részben példákon keresztül áttekintettük a Vizuális építő beállítási lehetőségeit és hangsúlyoztuk annak fontosságát. Most megnézzük pontosan hogyan hozzunk létre látványos Vizuális építő sávokat.

Hogyan és milyen elemeket adhatunk a Vizuális építőhöz?

Mikor hozzáadunk egy új Vizuális építő sávot oldalunkhoz, az alapesetben 100%-os szélességgel, 350px-es magassággal és egy minta szöveggel fog megjelenni. Érdemes megpróbálnunk a beállításokban a Háttér típusát átállítanunk parallaxra, így rögtön kap egy mozgási effektet a sáv. A magasságát is vehetjük nagyobbra, ha látványos képünk így nagyobb hangsúlyt kaphat.
A sáv bármely pontjára kattintva a helyi menüből érhetőek el további lehetőségek. Itt cserélhetjük a háttérképet, adhatunk hozzá új szöveget és új képet (a már meglévő háttérkép fölé helyezve) a sávhoz, továbbá gombot is elhelyezhetünk rajta. Linket is megadhatunk az egész sávnak, így kattintáskor átdobhat egy másik oldalra.

A Vizuális építő felhasználási módjai

Szöveg hozzáadása

Szlogen elhelyezésére ideális a sáv. A honlapunk tetején, látványos fotón szereplő szöveggel könnyen megszólíthatjuk a látogatót:

Bővebben is adhatunk át információt, például programok megjelölésével (https://musee.domdom.eu), elérhetőségek megadásával (https://taxi.domdom.eu), vagy bemutató szöveggel (https://scubadiving.domdom.eu). Ahhoz hogy a példákban látott áttetsző, színes hátterű szöveget létrehozzuk, a meglévő Vizuális építő sáv alá egy újat hoztunk létre és annak színes fátyol hatást állítottunk be, ugyanazzal a háttérképpel.

Kép hozzáadása

Egy új kép hozzáadásával szintén sok mindent elérhetünk. Ezzel kapcsolatban azonban érdemes megismerkednünk az átlátszó képek, png-k használatával, mert csak ezek segítségével érhetjük el az alábbiakat. Talán a leglátványosabb mód logónk nagyobban történő megmutatása. Ezzel építjük brandünket és ha a logónk alkalmas rá, egyetlen pillantással közöljük a látogatóval miről szól az oldalunk. Íme néhány példa ennek szemléltetésére:

Kreatív ikonok beillesztésével vizuálisan is közölni tudjuk milyen szolgáltatásokat nyújtunk (https://green-energy.domdom.eu). Termék képek bemutatására is alkalmas lehet. A https://shoes.domdom.eu/webshop oldalon például a cipőt új képként helyeztük el a Vizuális építő sávban, ezáltal görgetéskor a cipő elmozdul míg a háttér mozdulatlan marad a parallax effekt hatására.

Gomb hozzáadása

Igen hasznos lehet, ha honlapunk olyasmi szolgáltatást nyújt, melyhez időpont foglalás, ajánlatkérés vagy hasonló kapcsolódik. Ügyfeleinknek a legkényelmesebb megoldás, ha az oldal betöltésekor azonnal elérhetővé válik ez az opció. De egy egyszerű webshopra mutató gomb is hasznos lehet: https://skincare.domdom.eu

A Vizuális építő sávunk teljes potenciálját kihasználva szinte korlátlanok a lehetőségek, melyeknek csak a kreativitásod szabhat határt.