ugrás a tartalomhoz
Honlap árak - Mire figyeljünk honlap vásárlásakor?

Egy büdzsé megtervezése mindig jó ötlet, ha belefogunk valami hasznosba. A saját honlap elkészítése sem kivétel. A várható költségek feltérképezése igen hasznos ilyenkor. Sőt, egy csomó pénzt is megspórolhatunk ha okosan választjuk ki a honlapunkhoz illő ajánlatot. Abban segítünk most, hogy tisztán láthass minden költséget és ajánlunk is megoldást.

Ha már elég határozott elképzelésed van arról, hogy milyen és mekkora honlapot készítenél magadnak, akkor már készen is állsz a megfelelő büdzsé kialakítására. Sok mindent át tudsz tekinteni előre, azonban a következő 4 költséggel mindenképp számolnod kell:

  1. Domain regisztráció díja.
  2. Tárhely a honlapodhoz.
  3. A honlap megépítésének szoftvere.
  4. Honlapkészítő szakember díja.

Lássuk a részleteket:

1. Domain regisztráció költsége.

Ha már a domain kereső zöld jelzést adott a kívánt domain névhez, akkor indíthatod a domain regisztráció folyamatát. A legtöbben egyszerűen a vállalkozásuk vagy projektjük nevét foglalják le domain névként. Sokan ragaszkodnak ehhez a gyakorlathoz annak ellenére, hogy a vállalkozás tevékenységét igencsak érdemes már a domain névben megjeleníteni.

A domain ára alapvetően a végződéstől függ, azon belül pedig a képviselt iparágtól. Például a tech világban nagyon népszerű az .io domain végződés, ami pedig nem tartozik a legolcsóbbak közé. Azonban ha épp egy webshop elkészítése a célunk, akkor válasszuk inkább a .shop vagy a .store végződést, mert ezek jelenleg a legolcsóbb domainek között is megtalálhatóak.

Érdemes mindig alaposan átböngészni a domain árakat mielőtt döntünk. Folyamatos domain akciók keretében akár a hihetetlent súroló 90%-os kedvezménnyel is élhetünk. Ne felejtsük el azt sem, hogy ha a domainre szánt keretbe belefér, akkor érdemes több végződéssel is lefoglalni ugyanazt a domaint, mielőtt a konkurenciánk megteszi...

Az ingyen domain a legolcsóbb domain!

Mi ennél azonban tovább megyünk. Ha a éves honlap csomagot választod, akkor a honlapod mellé ingyen, ajándékként adunk egy domain nevet! Az ajánlataink közül biztosan ez a legjobb!

2. Tárhely bérlés a honlapodhoz.

A stabil tárhely kiválasztása a legfontosabb döntés a honlapod működésével kapcsolatban. A tárhelyet illetően több paramétert is meg kell fontolnod. Mekkora forgalomra számítasz? Milyen sávszélességre lesz szüksége a honlapodnak? Mennyire elérhető és segítőkész a tárhely szolgáltató ügyfélszolgálata?

Való igaz, a tárhely kínálat bőséges a piacon, de ne dőlj be az alulárazott tárhelyeknek! Itt is ugyanúgy érvényes az olcsó húsnak híg a leve szabály. Gondolj csak bele. Ahhoz, hogy valós ügyfélszolgálatot tudjon nyújtani egy tárhely szolgáltató, szakembereket kell foglalkoztasson, ami pedig pénzbe kerül. Láthatod, hogy érdemes okosan választani, mert bármikor szükséged lehet egy ügyfélszolgálat segítségére.

Az ingyen tárhely a legolcsóbb tárhely!

Ha csak egy jó honlapra van szükséged, és nem akarsz a tárhely technikai részleteivel foglalkozni, akkor válaszd az éves honlap csomagot! Így teljesen gondtalanul élvezheted a stabil tárhely előnyeit nálunk. Honlapodhoz mindig meglesz a szükséges tárhely, mi gondoskodunk az optimális üzemeltetésről. Ráadásul adunk hozzá teljes körű emailezést is, arra sem kell külön előfizetned!

3. A honlapkészítéshez szükséges szoftver kiválasztása.

A honlapodhoz szükséged van egy nagyon okosan kiválasztott összetevőre: ez a honlapkészítéshez használt szoftver. Ha önmagadnak akarod feltelepíteni, akkor előbb tárhely előfizetésre van szükséged ehhez. De légy tisztában azzal, hogy ezt magadnak kell majd nem csak feltelepíteni a tárhelyre, hanem karbantartani és frissíteni is. Akkor élj csak ezzel a lehetőséggel ha pontosan tudod, hogy mit csinálsz.

A mi honlapkészítőnkhöz nem kell előképzettség!

Jó hírünk van! Saját webfejlesztő műhelyünkben elkészítettünk számodra egy nagyon könnyen kezelhető honlapépítőt. A legjobb benne az, hogy tényleg nincs szükséged semmilyen előképzettségre! Ha már használtál szövegszerkesztőt, akkor a mi honlapépítőnkkel is egyszerűen fogsz boldogulni. 100-as nagyságrendben készítettünk elő elegáns és modern honlap terveket, amikből kedvedre válogathatsz kiinduláshoz. Ráadásul folyamatosan kérdezhetsz, kérhetsz segítséget is tőlünk ha netán elakadnál.

4. Mennyibe kerül egy szakember aki megépíti a honlapodat?

Ha úgy döntesz, hogy kiadod valakinek a honlapod elkészítésének feladatát, ez lesz az a költségvonzat, ami komoly meglepetéseket is okozhat. Egy szakembert találni nem olyan egyszerű mint ahogy az elsőre tűnik. Bár nagyon sokan hirdetik magukat ebben a szakmában, érdemes körültekintőnek lenni. A munkája minőségének előre nézz utána. Az elvárásaidat előre tisztázd vele. Alaposan gondold át, hogy mi fér bele a büdzsédbe és próbáld meg kihozni a lehető legtöbbet a pénzedért.

Van egy még jobb javaslatunk is: csináld magad!

Arra biztatunk, hogy bátran vágj bele saját magad. Annyira könnyen kezelhető a honlapépítőnk, hogy az anyagi előnyökön túl (ennél olcsóbb nincs), sikerélményekkel is gazdagodni fogsz! Igen, megspórolhatod a szakember költségét és még tanulsz is valami egészen újat és érdekeset! Próbáld ki ingyen, kötelezettségmentesen, és fizess elő majd csak akkor amikor elkészültél, amikor már elérhetővé tennéd honlapodat a nagyvilág számára.

Konklúziók

Bár a honlap ára nem feltétlen a legfontosabb szempont amikor a saját honlapod elkészítése a cél, a meglévő büdzsé gondos és okos felhasználásának mindenképp szerepe van a honlapod sikerében.

Felsoroltuk azt a 4 paramétert amiket a legfontosabb figyelembe venni honlapkészítéskor. Sőt, nem csak beszéltünk erről, hanem mindenikhez adtunk egy olyan ajánlatot is, aminél jobbat nehezen találsz. Örömteli és könnyű honlapépítést kívánunk!