ugrás a tartalomhoz

PayPal integrálása webshopba

Témakör: Honlapkészítés

Alapok

Első lépésként szükséged lesz egy PayPal fejlesztői felhasználóra, melyet a fejlesztői felületükön tudsz létrehozni.

Ha bejelentkeztél, akkor a REST API apps résznél fogod találni a kiindulási helyet.

PayPal integrálása webshopba - 1. lépés

Verziók és a szükséges információk

Alapvetően két API verziót különböztetünk meg:

  • Teszt (Sandbox)
  • Éles (Live)

A megfelelő gombra kattintva éred el az egyes verziót. Most készítsünk egy teszt API-t, amihez kapcsolódni tudsz a webshop-od fizetésénél.
A Sandbox gomb legyen aktív, majd a Create App gombra kattintva meg kell adni egy elnevezést az API-dnak.

PayPal integrálása webshopba - 2. lépés

Ha létrehoztad az API-t, megjelennek a részletek. Itt találod a Client-ID-t, valamint a Show szövegre kattintva láthatóvá válik a Secret is. Ezekre az információkra lesz szükséged a webshopodba integráláshoz.

PayPal integrálása webshopba - 3. lépés

Honlapszerkesztőnket megnyitva a webshop beállításai alatt található fizetési módoknál PayPal-t választva kell megadnod az azonosítót (ClientId), a jelszót (Secret), valamint ugyanitt kell kiválasztanod, hogy a webshopod a teszt, vagy éles verziót használja.

Teszteljük le a már korábban létrehozott webshopunkban a PayPal-es fizetést. Webshopunkban tegyünk be néhány terméket a kosárba majd válasszuk a PayPal fizetési módot, a rendszer átvisz a PayPal oldalára, ahová az alábbiak szerint kapott adatokkal kell belépni:

A PayPal fiókunkban a baloldali menüben válasszuk a SANDBOX / Accounts menüpontot, itt láthatóak a létrehozott BUSINESS és PERSONAL típusú tesztfiókjaink.A PERSONAL típusú fiókkal teszteljük a vásárlást. Ehhez a PERSONAL sorban a Manage Accounts oszlopban lévő (...)-re kattintsunk, válasszuk a View/Edit Accounts-t és így megjelenik a szükséges email címet és jelszót tartalmazó ablak. Az itt lévő Email ID-t és System Generated Password-öt másoljuk be a webshopos vásárlásunknál megnyílt PayPal oldalra. Ezzel beléptünk a tesztfiókunkba és kiválaszthatjuk fizetési módként a PayPal egyenlegről való vásárlást.