ugrás a tartalomhoz

Hogyan érem el a tárhelyet?

Bejelentkezés után a "Saját domainek" menüpont alatt tudod aktiválni a domain ingyenes tárhelyét a jelszó megadásával.

A tárhelyet bármilyen FTPS (SSL-el titkosított) kapcsolatra képes szoftverrel tudod használni. Windowson ilyen pl. a FileZilla, a Total Commander stb., Macen a FileZilla, a Cyberduck stb., Linuxon a FileZilla stb.
Példa beállítás FileZillához (nagyobb képhez kattints):

Hogyan érem el a tárhelyet?

Milyen tárhely jár a domdom.hu -nál regisztrált domainhez?

Minden nálunk regisztrált vagy hozzánk átregisztrált domainhez adunk 50MB statikus webtárhelyet.

Ez nem egy tárhely csomag, hanem egy opcionálisan, saját felelősségre használható kiinduló lehetőség. Ha komoly szándékkal futtatnál honlapot, kérünk válassz a tárhely csomagjaink közül.

Csak új domainhez jár?

Nem, a hozzánk átregisztrált domainhez is.

Mire elég a domainhez járó ingyenes tárhely?

Egy induló kisebb honlapnak általában elég.

Lehet honlapot működtetni az ingyenes tárhelyről?

Igen, lehet.

A honlapnak HTML-ben szerkesztettnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy az előre megszerkesztett honlapot tudod ide feltölteni FTP-vel és a domained alatt megjeleníteni. A Php futtatás az ingyenes tárhelyen nem elérhető, de minden statikus tartalom feltöltése megengedett (képek, Flash animációk, letölthető PDF, DOC, XLS fájlok, Javascriptek, CSS stb.).

Mi az, hogy statikus tárhely?

Statikus tartalom az ami ugyanúgy jelenik meg ahogy tárolva van. Ilyen a szöveges tartalom, képek vagy egyéb adat ami nem változik felhasználói interakcióval. A statikus tárhely interaktív elemek futtatására nem alkalmas. Például szerver oldali adatfeldolgozásra (Php) vagy adatbázishoz (MySQL) való kapcsolódásra sem.

Hogyan tudom biztonságosabbá tenni a tárhelyemet?

A számítógéped és a tárhely szerver közötti adatforgalom titkosításáról mi gondoskodunk (FTPS). Azonban a jelszó biztonsága a te felelősséged. Fontos a jól megválasztott, megfelelően nehéz jelszó. Legalább 8 karakter hosszúságú ajánlott, kis és nagybetűk, számok és egyéb írásjelek használata mellett. A jelszavadat lehetőleg soha senkinek ne add ki.

Ajánlott a rendszeres vírusellenőrzés. Léteznek olyan vírusok is amik ellopják az FTP jelszavakat.

Összevonható több domain ingyenes tárhelye?

Nem.

Milyen adatok tárolhatók az ingyenes tárhelyen?

Minden olyan adat ami nem ütközik az Á.Sz.F.-ünkbe illetve az ott fel nem sorolt jogszabályokba.

Tényleg nem kell érte fizetni??

Tényleg. Csak a domain regisztrációért kell. Ez egy belépő lehetőség amit egy friss domainhez máris használhatsz. Ha azonban komolyan gondolod a honlapod működtetését, mindenképp érdemes a domainhez tárhelyet, webhosztingot vásárolni.

Fontos tudni, hogy az ingyenes szolgáltatásainkat teljes mértékben csak lehetőségként nyújtjuk, opcionálisan használhatók, saját felelősségre. Mindent megteszünk, hogy a szolgáltatást magas színvonalon nyújtsuk, de az igénybevételüket minden felhasználó saját felelősségére teszi. Az esetleges károkért (pl. honlap feltörése, jelszó ellopása, adatok törlése, illegális tartalmakból adódó problémák stb.) a felhasználó felel.