ugrás a tartalomhoz
Hogyan válasszunk mindig jó képeket a honlapunkhoz

Az első benyomás nagyon fontos. Nincs ez másképp a honlapok esetében sem. A látogatóink először a színek, a formák és a felhasznált képeink hatása alá kerülnek. Fontos megtanulni helyesen bánni a képeinkkel, megtanulni helyesen kiválasztani őket és megfelelően illusztrálni velük honlapunk üzenetét. A következőkben adunk néhány jól bevált módszert, amik segítségedre lesznek ebben.

Jó minőségű képeket válasszunk

Bármennyire is tetszik nekünk egy kép, mindenekelőtt bizonyosodjunk meg, hogy megfelelő a minősége. Egy homályos, életlen, zajos kép nagyon sokat ront a látogatóban keltett benyomáson. Alapszabályként a kép méretére is mindig figyeljünk, hiszen egy nagy felbontású képet minőségbeli romlás nélkül tudjuk kicsinyíteni, de fordítva ez nem működik. Jó minőségű és kellően nagy felbontású képet válasszunk mindig, és akkor máris a helyes irányban haladunk.

Illusztráljuk a mondanivalónkat

Hangsúlyozzunk, irányítsuk a látogató figyelmét a lényegre. A szöveges tartalmat a mondanivalónk, az üzenetünk kifejezésére írjuk. A képekkel pedig az üzenetünk kézbesítését támogatjuk, erősítjük. Válasszunk olyan képeket amelyek segítik a mondanivalónk megértését, megkönnyítik azt. A fontos gondolatok kihangsúlyozására meglepően hatásos egy jól kiválasztott kép.

Bátran keltsünk érzelmeket

SSL tanúsítvány

Érzelmi tapasztalataink fontosságát a honlapunkra is terjesszük ki nyugodtan, használjuk fel bátran és okosan. Az érzelmi reakcióink hosszú távú nyomot hagynak bennünk. Az emocionális tervezés fontosságát ma már mindenki belátja. Ez a honlapunkra is ugyanúgy igaz mint az autónkra vagy a lakásunkra. Ne ódzkodjunk attól, hogy hassunk a látogatóink érzelmére. Túlzásokba esni természetesen nem jó, de a kellemes benyomás keltése, a pozitív hozzáállás itt is meghálálja az igyekezetünket.

Használjuk következetesen a képeket

Ha a honlapunk összképét nézzük, a felhasznált képeinknek egy egységes történetet kell elmesélniük. A képeken végzett utómunkák, a kivágások, színhasználat mind-mind fontos. Az egységes és következetes képhasználat erősíti az üzenetünk megjegyezhetőségét és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy akár felismerhetővé váljon az üzenetünk, a stílusunk.

Jó képek a honlapunkhoz