ugrás a tartalomhoz
Ezért éri meg saját honlapot készíteni

Tudunk érveket a saját honlap készítése mellett és hallunk sok ellenérvet is. Fejlesztő csapat és szolgáltató is lévén, mi mindkét oldal érveit ismerjük és értjük. Mégis, nyugodt szívvel kiállunk a saját honlap építése mellett. Hogy miért? Íme 4 ütős érv a saját honlap készítése mellett amivel nehéz vitatkozni.

Jelentősen olcsóbb egy saját honlap építése

Bár időt kell áldoznod rá, mindenképpen megéri. Anyagilag főleg. Gondolj csak bele: egy honlapépítő cég kénytelen beárazni a honlapkészítés minden résztvevőjének díját. Ebbe beletartozik úgy a programozás, mint a grafikai munka, egy összetettebb honlap esetén pedig további szakemberek díja is, mint a használhatósági szakemberé vagy akár a csapatot koordináló projektvezetőé is. Igaz, itt előre elkészített látványtervekből kell kiindulnod. De ne feledd, hogy ezeket is szakemberek készítették el és rakták össze. Ráadásul kellően rugalmasan ahhoz, hogy a saját elképzelésed is könnyen beleférjen.

Sokkal gyorsabb a saját honlap készítése mintha más készítené el helyetted

Itt nem kell várnod senkire és semmire. Nem fogod tölteni az időt még azzal sem, hogy elmagyarázd valakinek, hogy mit szeretnél. Illetve újra elmagyarázd ha netán nem értette meg elsőre... másodikra... Mivel tudod, hogy mit szeretnél, mindössze annyi időt kell szakítanod a honlapod építésre amennyi alatt felismered, hogy hogyan működik a honlapépítő eszköz. Ez pedig csak először, az első honlapodnál szükséges. A következő honlapok elkészítése már villámgyorsan megy, hiszen ismered az eszközt.

Új, hasznos tudással bővíted a saját képességeidet

A saját honlap készítésének már a legelején tapasztalni fogod, hogy ez bizony egy hasznos tudás megszerzéséhez vezet. Felismered például, hogy mik egy honlap szükséges összetevői. Gyakorlati tapasztalatból fogod látni, hogy az alapvető arculati elemek is igen fontosak, mint például a logó, vagy egy kellemesen harmonizáló színséma. Elég hamar el kezded érteni, hogy mitől is jó egy honlap.

Az "Én csináltam!" érzés

Amikor elkészültél a honlapoddal, látod, hogy te raktad össze, te választottál hozzá megfelelő színvilágot, struktúrát. Te építetted fel a semmiből, te tetted elérhetővé a világ számára. Ez azért elég jó érzés lesz.

Egy ilyen tanulási tapasztalat a mai digitális életünk közepette hatalmas érték. Amint megépíted első honlapodat, már soha nem fogsz ugyanúgy nézni azokra a honlapra amiket meglátogatsz. Formálódik a látásod, olyasmiket is észre fogsz venni amik felett eddig elsiklottál. Beindul egy kreatív folyamat aminek hála a saját honlapod is egyre jobb lesz, egyre pontosabban kiszolgálja majd a látogatóid elvárásait. Összeségében kijelenthető, hogy a saját honlap készítése révén tágítod a horizontodat, fejleszted magadat.