ugrás a tartalomhoz
Miért kell komolyan venni a mobilbarát honlapok készítését?

Olyannyira komolyan veszi a Google a mobil eszközökön való helyes megjelenést, hogy emiatt 2015 közepén megváltoztatta a keresési algoritmusát is. A változás legfontosabb hatása a honlapok rangsorolásában következett be: elsőbbséget kapnak azok a honlapok amelyek jól jelennek meg mobileszközökön. Aki ebből kimarad, az lemarad. Lássuk, hogy miért.

Csökkenő keresőforgalom = csökkenő érdeklődés

Bár a legújabb mérések és a Google állításai szerint is az asztali gépek böngészőiben adott találatokat ez nem érinti, a mobileszközöket azonban nagyon is. A mobil találatokban átlagosan negyedével estek vissza azok az oldalak amelyeknek a tulajdonosai nem vették ezt komolyan. Egy honlap teljes látogatottsági forgalmát illetően ez jelentős visszaesés. Akár az üzleti jellegű forgalmat is érezhetően befolyásolhatja.

A honlapépítőnk nagy segítség ebben minden honlaptulajdonosnak

A segítségével elkészített minden honlap előre fel van készítve a keresőkben való helyes megjelenésre. A különböző mobileszközökhöz mindig megfelelően illeszkedni fog a honlapod. A honlapépítőnk olyan oldalakat állít össze neked, amelyek megfelelnek a Google követelményeinek, és ez mindig is így lesz. Folyamatosan követjük a Google elvárásait, így biztos lehetsz benne, hogy honlapod jó kezekben van.

Így segítsd a még jobb helyezést a mobil találatokban:

Mobilbarát honlapok

1. Fogalmazz tömören!

A szövegírás egy külön szakma, tudjuk. De a SEO-barát tartalom megírása könnyen tanulható. Fontos, hogy igazodni kell a Google visszajelzéseihez. Kezdd el használni minél előbb az ingyenes Google Webmaster Tools-t az Addon Market-ből! Használd a Google adatelemző szolgáltatását, az Addon Market-ben ingyenesen elérhető a Google Analytics is.

2. Ne zsúfold tele a honlapodat!

Törekedj az áttekinthető, letisztult oldalakra! Mobileszközökről nézve a honlapod kevesebb türelmi időt kap a látogatótól. A gyors információt, a tömör üzenetet és hatékony illusztrációt hálásan könyvelik el látogatóid.

3. Tesztelj!

Ha már kipublikáltad a honlapodat, nagyon fontos, hogy megnézd mobil eszközökről is. Ez az egyetlen biztos módja annak, hogy úgy lásd a honlapot ahogy a látogatóid is látni fogják. Nézd meg több mobileszközről is és igazíts rajta ha szükséges! Áttekinthető szövegblokkokat használj, optimalizálj a képek méretén! Ne félj a minimalizmustól, hiszen a mobilvilágban ő a legjobb tanácsadód.