ugrás a tartalomhoz
Ugye neked is reszponzív a honlapod?

Ha honlapszerkesztésen töröd a fejed, vagy már rendelkezel saját honlappal, akkor biztos te is sokszor találkoztál a "reszponzív honlap" kifejezéssel. Ma már a csapból is az folyik, hogy egy jó weboldalnak mindenképp reszponzívnak kell lennie. De miért is?

Mit jelent, ha egy honlap reszponzív?

A reszponzivitás nagyon egyszerűen megfogalmazva annyit jelent, hogy az elkészült honlap minden képernyőmérethez rugalmasan illeszkedik. Legyen az asztali számítógép, telefon vagy tablet, a jól megszerkesztett reszponzív honlap tartalma bármelyik eszközön esztétikusan, és átláthatóan fog megjelenni.

Ezért fontos, hogy honlapod reszponzív legyen

A felmérések szerint ma már az egyes weboldalakra történő látogatások nagyobb arányban érkeznek okostelefonról, mint asztali számítógépekről. Emellett a tablethasználat is folyamatosan népszerűsödik. A honlapodra látogatók számára nagyon fontos, hogy a weboldaladon elérhető tartalom érthető és átlátható legyen, ezért ma már elengedhetetlen a reszponzivitás, vagyis hogy a honlapod minden eszközről kényelmesen használható élményt nyújtson.

A reszponzív honlap legfontosabb előnyei:

  • Könnyeben olvashatóak és átláthatók a honlapodon elhelyezett szövegek.
  • A menü típusa is változhat, mobilon lenyíló menüvé alakulhat, ami leegyszerűsíti honlapod látogatói számára az eligazodást.
  • A jobb felhasználói élmény miatt kisebb lesz a visszafordulási arány, vagyis a weboldaladra látogatók jó eséllyel maradnak és töltenek több időt a honlapodon. Így nagyobb eséllyel szerezhetsz vevőket vagy növelheted az olvasótáborodat.
  • Mivel 2015 óta a Google a honlapok reszponzivitását is fontos tényezőként kezeli, ezért ha honlapod reszponzív, jobb helyezést érhetsz el a találati listákban.

Így teheted reszponzívvá honlapodat

Ha már rendelkezel saját honlappal, vagy most tervezed elkészíteni új weboldaladat, mindenképp olyan megoldásban gondolkodj, amellyel a végeredmény reszponzív lesz. Akár webdesignert bízol meg, akár saját magad szerkeszted, ez ma már alapkövetelmény. Ha a domdom honlapszerkesztőjét választod, emiatt sem kell aggódnod, mivel a honlapépítőnkben készült weboldalakat úgy optimalizáltuk, hogy minden típusú képernyőn nézve esztétikusan jelenjenek meg. Ezt könnyen le is ellenőrizheted, ha a honlapszerkesztő felületén az "Előnézet" gombra kattintasz. Itt átállíthatod, hogy asztali vagy mobil nézetben szeretnéd látni a honlapodat, sőt a mobil verzió méretét is szabadon állíthatod, hogy minden méretben le tudd tesztelni az elkészülő honlapodat. Néhány okosan beállított részlettel a nálunk készült honlapod esztétikusan és átlátható lehet úgy asztali számítógépen mint mobil vagy akár tableten is.