ugrás a tartalomhoz
A jó honlap 3 titka

Egy jó honlapot felépíteni valójában könnyű feladat. Mi még könnyebbé tesszük neked! Íme három fontos szempont, melyek együttes figyelembevételével jól használható és piacképes honlapot hozhatunk össze, mindössze pár szabály betartásával.

A honlap struktúrája

A struktúra legfontosabb eleme a menüszerkezet, azaz milyen és hány menüpontunk van, másképpen hány oldalunk és aloldalunk. Kivételek természetesen bőven vannak, de alapvetően elmondható, hogy törekedjünk jól átlátható, kevés oldallal és aloldallal rendelkező honlapra. Főmenüpontból 5-6 db az ideális, melyek neve legyen lényegretörő és rövid! Azonnal átláthatatlanná teszi a honlapunkat, ha három szavas menüpontjaink vannak. Almenük esetén megengedhetünk magunknak hosszabb neveket is, de itt is a tömörség a fő szempont. Az almenüpontok számát se vigyük túlzásba, ideális a 3-6 darab, de itt azért megengedhetőek nagyobb számok is.
Ime két példa a fentiekre: https://adventure.domdom.eu/ https://toolmaster.domdom.eu/
Itt pedig bár 7 menüpont van, azok tömörsége miatt, ez nem okoz problémát: https://bakery.domdom.eu/ Ebből látható, hogy a szabályok inkább irányadóak, mintsem törvények.

A képek

A végeredmény szempontjából a felhasznált fotók minősége, hangulata, színei kulcsfontosságúak. Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ha képeink letisztultak, szépek, profizmust sugallnak, az gyakorlatilag a honlap összes többi hibáját képes kompenzálni. A témában az alábbi cikkeket érdemes átolvasni:

A szöveg

A legnehezebb kérdés szokott lenni honlapunk tartalmi szövegezése. Rengetegen vannak, akiknek szüksége lenne honlapra, de egyszerűen nincs annyi mondanivalójuk a szakmájukról, boltjukról, hobbijukról, ami egy honlapnyi tartalmat adna. Pedig a szöveg kulcsfontosságú és nem csak a mondanivalója miatt. Egyrészt a keresőmotorok a mint pl. a Google a honlapod szöveges tartalmát feldolgozzák és az alapján jelenítenek meg a keresőkben. Erről olvashatsz itt részletesebben és további segítséget is találhatsz.
Másrészt a szöveg fontos vizuális elem a honlapodon. Nagyon kevés szöveg olyan hatást kelt, mint egy üres polcokkal kongó áruház.
Ha úgy érzed a szövegírással zátonyra futottál, mi ebben is tudunk segíteni neked profi szövegíróinkkal!

Ha ezen cikk és a benne található hivatkozások segítségével építesz egy honlapot, akkor nagyot már biztosan nem hibázhatsz és egy jól használható honlap lesz az eredmény. De ha bizonytalan vagy magadban, kérj meg minket és megépítjük honlapodat!