ugrás a tartalomhoz
3 hiba, amit soha ne kövess el ha weboldalt készítesz

Léteznek visszatérő hibák, amibe sokan belefutnak honlapkészítés során. Összeszedtük, mire figyelj különösen, hogy elkerüld a kellemetlen következményeket. Néhány egyszerű pont betartásával neked is igazán igényes weboldalad lehet.

Íme a lista a weboldal készítésekor leggyakrabban elkövetett hibákról.

Mutatjuk, mire figyelj

Nem megfelelő minőségű képek a honlapodon

A képek nagyon fontos részét képezik a honlapodnak. Bemutathatod velük a termékedet, szolgáltatásodat vagy önmagadat és könnyebben fogyaszthatóvá, élvezetessé teszik a honlapon való böngészést. Kivéve, ha rossz minőségű képeket használsz. Illúzióromboló tud lenni, ha egy szépen megírt szöveg mellé egy homályos, sötét vagy vízjeles képet csatolsz. Használj éles, kifejező és a témádhoz illő képeket! Honlapszerkesztőnkben választhatsz, hogy saját képeidet szeretnéd feltölteni, vagy a honlapépítőnkkel összekötött, ingyenesen elérhető, minőségi képadatbázisból válogatsz.

Hibás vagy hiányzó kapcsolati adatok a weboldalon

Az egyik legfontosabb tényező egy vállalkozás vagy akár blog esetén is, hogy az érdeklődők elérjenek téged kérdéseikkel, rendeléseikkel. Ha nem tüntetsz fel megfelelő elérhetőségi adatokat, a látogatóid nem fognak tudni veled kapcsolatba lépni. Mindig ügyelj rá, hogy az elérhetőséged könnyen megtalálható legyen és helyes adatokat tartalmazzon! A leghatékonyabb kapcsolattartás érdekében használj kapcsolati űrlapot, amivel látogatóid a lehető legkönnyebben érhetnek el téged. A domdom honlapszerkesztőjében egyszerűen hozzá tudod adni weboldaladhoz a kapcsolati sávot.

Weboldalad nem reszponzív

Mit jelent a reszponzivitás? Azt, hogy a honlapod nemcsak asztali számítógépen, hanem telefonon vagy akár tableten is esztétikusan jelenik meg, alkalmazkodva a különböző méretű képernyőkhöz. Az internetes szörfölés ma már 60%-ban telefonról történik és ez az arány egyre növekszik. Ha egy weblap nem jelenik meg esztétikusan a telefonos képernyőn, könnyen lehet, hogy azonnal bezárja azt az oda látogató. Mindenképp reszponzív honlapra van szükséged, hogy ezt elkerüld. A domdomnál erre is felkészültünk. Nálunk a honlapszerkesztőben megtalálható összes weboldal sablon telefonos megjelenésre is optimalizálva van. Ezt könnyen ellenőrizheted az ’Előnézet’ menüpontban, ahol az asztali gépre és a mobilos nézetre tervezett megjelenést is bármikor megtekintheted.

Nézd át gyorsan a honlapodat, és ha észreveszed a fenti bakik közül valamelyiket, javítsd ki minél előbb!