ugrás a tartalomhoz
SSL tanúsítvány: biztonság és jobb Google helyezés

Szeretjük biztonságban tudni magunkat az interneten. Ezt könnyebb megadni a honlapod látogatóinak mint hinnéd. Állj át a honlapoddal HTTPS kapcsolatra és máris titkosítva közlekednek az adatok a honlapod szervere és a látogatód böngészője között. De ennél sokkal több előnyöd is származik belőle.

Mi az SSL tanúsítvány?

Az SSL (Secure Sockets Layer) az internetes adatcsere titkosításának leghatékonyabb módja. Honlapok, weboldalak titkosításakor az SSL-nek köszönhetően, HTTP helyett HTTPS protokollon zajlik a kapcsolat. A HTTPS jelenti a honlap és a böngésző közötti biztonságot. Ilyenkor a honlapod címe https:// -el kezdődik a böngészőben. Ráadásul a webcím előtti lakat ikonnal jelzi a böngésző, hogy biztonságos kapcsolaton vagy.

SEO aranyszabály: előnyben részesíti a Google az SSL tanúsítvánnyal rendelkező honlapokat!

Az Edward Snowden kiszivárogtatásával keletkezett megfigyelési botrányt követően a Google úgy döntött, hogy a titkosított internet felé fogja terelni a felhasználóit. Ennek egyik következménye az a bejelentésük, hogy az SSL tanúsítvánnyal rendelkező, HTTPS kapcsolaton lévő honlapokat jobb keresési helyezéssel fogja jutalmazni.

A HTTPS használata összefügg a jobb Google helyezéssel

A Google bejelentése óta bebizonyosodott, hogy komolyan is veszik. Mérhetően van összefüggés a HTTPS használata és Google keresőben való helyezés között. Ne legyünk naívak. Ettől még természetesen nem kerül a honlapod az első helyre. De a HTTPS beüzemelése annyira egyszerű, hogy ezt az esélyt meg kell adnunk magunknak.

SSL tanúsítvány ingyen a domdom-tól!

Az SSL elterjedésének fő oka még mindig a hiteles tanúsítványok ára. Magyarországon elsőként tettük elérhetővé az ingyen SSL tanúsítványt minden olyan honlap számára ami a domdom honlapkészítőjével épül meg. Ennél könnyebben nem tudod megbízhatóvá tenni honlapodat, ráadásként a Google is barátkozni fog vele.

Így aktiváld az ingyenes HTTPS kapcsolatot honlapodhoz

Miután a domainedet hozzácsatoltad a szerkesztőnkben megépített honlapodhoz, a honlap beállításaiban, a domain név mellet egyszerűen jelöld be az SSL-t. Ennyi az egész. A háttérben másodpercek alatt elkészül az ingyenes SSL tanúsítvány a domainhez. Nincs további tennivalód, a honlapod egyetlen kattintással átállt a HTTPS nyújtotta biztonságra.

Ha mindezek után máris kedvet kaptál a honlapkészítéshez, most nálunk kipróbálhatod ingyen!