ugrás a tartalomhoz
Új regisztráció 1 évre:4 690 Ft
Hosszabbítás 1 évre:4 690 Ft
Átregisztrálás (1 éves megújítást is tartalmaz):4 690 Ft
Tulajdonosváltás adminisztrációs költsége:5 390 Ft
Új regisztráció:1 - 10 évre
Megújítható:9 évre
Minimum karakterek száma:3
Maximum karakterek száma:63
Új .uk domain regisztrációjának időtartama: előfeltételek * teljesültével azonnali
Átregisztrálás lehetséges a .uk domain domaineknél:igen
AUTH kód szükséges az átregisztráláshoz:nem
A végződés támogatja a zárolást (LOCK):nem
.uk domain átregisztrálásának időtartama:7 munkanap
Speciális karakterek (IDN) lehetségesek a domain névben:nem
Lejárat után még hosszabbítható:30 napig

* előfeltételek: helyesen megadott adatok, jogi felelősségvállalási nyilatkozatok elfogadása, rendelés díjának jóváírása.

Speciális szabályok a .UK domain esetében

Az .UK központi nyilvántartója (NOMINET) egy ún. öröklődési folyamatban (EN: grandfathering process) engedélyezi a 2. szintű .uk alá történő regisztrációkat. Ez azt jelenti, hogy ha egy 3. szintű (pl. .co.uk, .org.uk) végződés alatt 2014-06-10 előtt volt már regisztráció az adott domainre, akkor az annak megfelelő .uk végződésűt csak a 3. szint alá regisztrált domain tulajdonosa igényelheti. Amennyiben a domain a 3. szinten (pl. co.uk) szabad, akkor az .uk igényelhető. A nyilvántartó létrehozott egy honlapot ahol előre megnézhető, hogy egy bizonyos domain igényelhető-e jogszerűen van sem: https://www.theukdomain.uk/uk/rights-lookup-tool/

Az .UK második szintű végződés alá történő regisztrációkor kötelező az egyesült királyságbeli (Egyesült Királyság (UK), Guernsey (GG), Jersey (JE) és Man sziget (IM)) cím, ami nem lehet postafiók. A nyilvántartó erre a címre küld ki minden postai kommunikációként kézbesítendő dokumentumot.

Fontos! Ha az igényelhetőség vizsgálatát az igénylő elmulasztja, az elutasított igénylés esetén a befizetett díj nem kerül visszafizetésre!

Átregisztrálásához az új regisztrátor "IPS tag"-jének megadása szükséges.